Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNIE PALMEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

19-08-1926 - 15-01-2000

Genre

luisterlied, Nederlandstalig, songfestival, zang

Annie Palmen

IJmuidense zangeres die jarenlang een bekend gezicht is in de Nederlandse lichte muziek en in 1963 namens ons land deelneemt aan het Eurovisie Songfestival.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1950   Truusje Koopmans
1960   Rudi Carrell

Biografie Annie Palmen

IJmuidense zangeres die jarenlang een bekend gezicht is in de Nederlandse lichte muziek en in 1963 namens ons land deelneemt aan het Eurovisie Songfestival.

1945

Als 15-jarig meisje zingt Annie Palmen (IJmuiden, 19 augustus 1926) al bij een Hawaiian orkest.

1948

Na verschillende talentenjachten te hebben gewonnen doet ze auditie bij de KRO. Ze wordt met regelmaat gevraagd voor radio-optredens en groeit zo uit tot een bekende media-persoonlijkheid.

1958

In november heeft ze een hit met het nummer Ik Zal Je Nooit Meer Vergeten.

1960

Annie Palmen doet mee aan het Europese Songfestival in het Belgische Knokke. Zij zingt onder meer de liedjes Uit Het Oog Uit Het Hart en Lazarella. Andere afgevaardigden uit Nederland zijn Joop van der Marel, John de Mol, Lydia en Rob Touber. Helaas voor de Hollandse artiesten strijkt Frankrijk de eerste plaats op.

John de Mol Rob Touber

1963

Annie Palmen is één van de deelnemers aan het Eurovisie Songfestival. Zij is met het door Pieter Goemans geschreven De Speeldoos goed voor een dertiende plaats. Thuis in Nederland treedt Palmen regelmatig op als Drika in de televisieshow De Boertjes van Buuten (KRO). Ook in het programma Mik is ze te horen.

Pieter W. Goemans

1998

Er komt een cd uit met alle Nederlandse inzendingen van het Eurovisie Songfestival van 1957 tot en met 1997. Annie Palmens De Speeldoos ontbreekt natuurlijk niet.

2000

Na een langdurig ziekbed overlijdt Annie Palmen op zaterdag 18 januari op 73-jarige leeftijd in Beverwijk.

Discografie Annie Palmen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Annie Palmen

Audio/Video Annie Palmen

Video Annie Palmen

Studio Hilversum: 90 jaar...
Studio Hilversum: 90 jaar Annie Palmen
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Studio Hilversum: 90 jaar Annie Palmen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer