Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARIFA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Arifa in 2010

Periode

2010 - heden

Genre

jazz, wereldmuziek

Online

Officiële website

Arifa

Arifa bestaat uit vier, al jaren internationaal opererende muzikanten: Osama Abdulrasol uit Irak op qanun (Arabische harp), Alex Simu uit Roemenië op klarinet, saxofoon en laptop, de half Turkse Sjahin During uit Amsterdam op Afro-Anatolische percussie en Mehmet Polat uit Turkije op ud (Oosterse luit) en zang. De bandnaam is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mehmet Polat   ud
Alex Simu   computer, klarinet, saxofoon
Osama Abdulrasol   qanun
Sjahin During   percussie

Biografie Arifa

Arifa bestaat uit vier, al jaren internationaal opererende muzikanten: Osama Abdulrasol uit Irak op qanun (Arabische harp), Alex Simu uit Roemenië op klarinet, saxofoon en laptop, de half Turkse Sjahin During uit Amsterdam op Afro-Anatolische percussie en Mehmet Polat uit Turkije op ud (Oosterse luit) en zang. De bandnaam is het Arabische begrip voor vrouwelijke schoonheid en wijsheid. 'Vlammend en meeslepend ensemblespel,' oordeelt De Volkskrant in een vijf sterrenrecensie naar aanleiding van het podiumdebuut op 12 februari 2010 in het Amsterdamse Bimhuis. Arifa bouwt verder naam op met optredens in Nederland, België, Duitsland en Mexico. Het debuutalbum Beyond Babylon (2010) bevat Arabische, Anatolische en Balkanklanken gecombineerd met geïmproviseerde en elektronische muziek. In 2012 komt het album Anatolian Alchemy uit. Op dit album worden de muzikale achtergronden van de bandleden verweven met jazzklanken. De groep wordt geselecteerd om in 2013 Nederland te vertegenwoordigen bij het het Jazzahead festival in Bremen.

Discografie Arifa

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arifa

Audio/Video Arifa

Video Arifa

ARIFA live at JAZZAHEAD G...
ARIFA live at JAZZAHEAD Germany 2013
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
ARIFA live at JAZZAHEAD Germany 2013

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer