Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ASMODEUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Asmodeus

Periode

1992 - heden

Genre

psychobilly

Online

Officiële website

Asmodeus

Amsterdamse psychobillyband die veelvuldig rondtourt in Europa, maar ook een aantal albums uitbrengt. De songteksten zijn vooral geïnspireerd op horrorthema's vol weerwolven, demonen en nachtmerries. Asmodeus behoort samen met Milwaukee Wildmen en Batmobile tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de psychobilly in Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Arjen Reisinger   basgitaar, zang
Dimitri de Jong   gitaar
Remko Visser   drums

Overige muzikanten

Dennis Reisinger   zang
Patrick Sturm   basgitaar, gitaar

Biografie Asmodeus

Amsterdamse psychobillyband die veelvuldig rondtourt in Europa, maar ook een aantal albums uitbrengt. De songteksten zijn vooral geïnspireerd op horrorthema's vol weerwolven, demonen en nachtmerries. Asmodeus behoort samen met Milwaukee Wildmen en Batmobile tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de psychobilly in Nederland.

1992

Asmodeus Als Ko Visser (ex-The Rockats) en Patrick Sturm (ex-De Skrunch) allebei zonder band zitten, richten ze Asmodeus op. Na enig zoeken vinden ze in Arie Reisinger een bassist. Een band lijkt geboren, maar Patrick vertrekt naar het buitenland en de bezetting wordt aangevuld met broer Dennis Reisinger en Dmitri de Jong. Ook Dennis blijkt geen blijvertje en Arie neemt noodgedwongen de zang op zich.

1993 - 1994

Asmodeus neemt een eerste cd op, Psycho On Hell's Request. Deze verschijnt op Count Orlok, het label waar ook Batmobile op debuteerde. Al snel na de oprichting is Asmodeus een geliefde liveband. Naast Nederland treedt het trio in de loop der jaren ook op in België, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Finland en de Verenigde Staten.

1995

Het VPRO-programma TV-Nomaden wijdt een item aan de Franse tour van Asmodeus. De getatoeëerde, bier drinkende en met blote lichaamsdelen schuddende fans van de band leiden tot kwade reacties bij de omroep en zelfs enige opzeggingen van leden.

1998

Diggin' Up The King verschijnt. Net als bij de eerste cd besteedt Asmodeus veel aandacht aan het artwork. De cd-hoes toont een zombie-achtige Elvis Presley die uit zijn graf herrijst.

2003

Asmodeus doet samen met Peter Pan Speedrock een ronde langs de Nederlandse podia. Ook speelt de band als voorprogramma van de Deense psychobillycollega's Nekromantix.

Peter Pan Speedrock

2004

Na een langdurige nekhernia van Arie Reisinger verschijnt Diabolique Royal op Tombstone Records, met daarop naast psychobilly ook enkele uitstapjes naar de stevige country. Tijdens Halloween treedt Asmodeus op als headliner van het Wreckers Ball in Los Angeles.

2005

Diabolique Royal is het eerste album van Asmodeus dat ook in Amerika verschijnt, op het punk- en psychobillylabel Hairball 8. In Nederland verschijnt het album op Tombstone Records.

2006 - 2007

Asmodeus werkt aan een nieuw album en tourt stevig door. Naast Europa worden ook Brazilië en Canada aangedaan.

Discografie Asmodeus

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Asmodeus

Audio/Video Asmodeus

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer