Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ASTRID VAN DER VEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Astrid van der Veen

Periode

1986 - heden

Genre

gothic, harmonium, piano, pop, singer-songwriter, viool, zang

Astrid van der Veen

In 2000 neemt Astrid van der Veen op jeugdige leeftijd haar eerste soloalbum op, zichzelf begeleidend op piano. Componist/producer Arjen Lucassen hoort de plaat en vraagt de zangeres voor zijn project Ambeon en het album Fate of a Dreamer. Van der Veen is ook te horen op enkele albums van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

harmonium, piano, viool, zang

Genoemd in de biografie van

2001   Ayreon

Biografie Astrid van der Veen

In 2000 neemt Astrid van der Veen op jeugdige leeftijd haar eerste soloalbum op, zichzelf begeleidend op piano. Componist/producer Arjen Lucassen hoort de plaat en vraagt de zangeres voor zijn project Ambeon en het album Fate of a Dreamer. Van der Veen is ook te horen op enkele albums van Ayreon. Vanaf 2003 heeft ze haar eigen band theEndorphins en in 2005 verschijnt in eigen beheer haar tweede soloalbum Seamless Borderline.

In bezetting van

Ambeon   zang
theEndorphins   harmonium, piano, viool, zang

Discografie Astrid van der Veen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Astrid van der Veen

Audio/Video Astrid van der Veen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer