Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ATLANTIC OCEAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - 1995

Genre

Eurohouse, house, trance

Atlantic Ocean

Atlantic Ocean is het geesteskind van producers Lex van Coeverden en René van der Weyde. De eerste hitsingles van het duo vallen onder de noemer Eurohouse terwijl latere singles onder trance geschaard kunnen worden. In het voorjaar van 1994 staat de groep in de top 3 van de hitparade met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lex van Coeverden   producer
René van der Weyde   producer

Overige muzikanten

Farida Merville   zang

Genoemd in de biografie van

1993   Quazar
1994   Farida Merville

Biografie Atlantic Ocean

Atlantic Ocean is het geesteskind van producers Lex van Coeverden en René van der Weyde. De eerste hitsingles van het duo vallen onder de noemer Eurohouse terwijl latere singles onder trance geschaard kunnen worden. In het voorjaar van 1994 staat de groep in de top 3 van de hitparade met de single Waterfall. De gezichten van Atlantic Ocean zijn in eerste instantie de Britse vocalisten Patrick, Jules en Michelle. Op de singles Body In Motion en Music Is A Passion wordt de zang verzorgd door Farida Merville. René van der Weyde scoort in 1989 onder de naam Sample Syndicate nog een hit met de single TBM Mix.

Discografie Atlantic Ocean

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Atlantic Ocean

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer