Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BABETTE VAN VEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Babette van Veen in 2010

Periode

30-04-1968 - heden

Genre

big band, Nederlandstalig, pop, pop/rock, zang

Online

Officiële website
Beeld en Geluidwiki

Babette van Veen

Babette van Veen, dochter van Herman van Veen, verwerft bekendheid dankzij haar rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden en het damestrio Linda, Roos en Jessica. Vervolgens gaat ze solo verder, is ze als actrice te zien in theaterproducties en treedt ze op met een bigband.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1995   Haro Slok
1999   Herman van Veen
2000   Bert Heerink
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Babette van Veen

Babette van Veen, dochter van Herman van Veen, verwerft bekendheid dankzij haar rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden en het damestrio Linda, Roos en Jessica. Vervolgens gaat ze solo verder, is ze als actrice te zien in theaterproducties en treedt ze op met een bigband.

In bezetting van

Linda, Roos en Jessica   zang
Rent A Vip   zang

1992

Babette van Veen (Utrecht, 30 april 1968) debuteert in de RTL4-soap Goede Tijden Slechte Tijden. Ze speelt de rol van Linda Dekker. Haar eerste single Gate 7 is een productie van Evert Abbing en Jan Tekstra. Tekst en muziek zijn van de zangeres zelf.

1994

De actrice neemt een single op met haar vader: Tover-rap.

Herman van Veen

1995

Samen met GTST-collega's Katja Schuurman en Guusje Nederhorst vormt Babette voor de grap het trio Linda, Roos en Jessica. Babette is de enige die daadwerkelijk goed kan zingen. De grap loopt volkomen uit de hand. De door Jochem Fluitsma & Eric van Tijn geschreven en geproduceerde single Ademnood blijft acht weken op nummer een staan. Tijdens optredens van het drietal spelen zich hysterische taferelen af. De actrices zijn ineens popsterren. Henk Temming schrijft en produceert het solo-nummer Een Dag Alleen, dat Babette van Veen tijdens optredens van Linda, Roos & Jessica zingt.

Fluitsma & Van Tijn Henk Temming Linda, Roos en Jessica

1996

Opvolger Alles Of Niets belandt in de top 5. Aan het eind van het jaar verschijnt het debuutalbum van Linda, Roos & Jessica. De plaat is al snel goud. Babette schrijft liedjes voor zichzelf en voor anderen. Zo is zij de auteur van het nummer Samen, dat op de Clouseau-album Adrenaline staat.

Linda, Roos en Jessica

1997

De twee singletjes op het Endemol-label blijven in de onderste regionen van de hitlijsten hangen. Babette speelt de rol van Kathy in de Belgische film Brylcream Boulevard van Robbe de Hert.

1998

Babette maakt bekend dat ze met Goede Tijden Slechte Tijden stopt. Ze speelt een rol in de romantische theaterkomedie Gek Op Vrouwen van Neil Simon. In april verkondigen Linda, Roos & Jessica aan te stoppen. Eind juli geven de drie twee afscheidsconcerten in ShowBizCity te Aalsmeer. In augustus trouwt Babette met AVRO-presentator Bas Westerweel. In september begint ze met opnamen van de film Nachtvlinder van haar vader Herman van Veen.

Linda, Roos en Jessica

1999

Babette doet een van de stemmen in de Nederlandse bioscoopversie van Babe, Pig In The City. 2 september gaat de tweede speelfilm Nachtvlinder in première waarin Van Veen een hoofdrol speelt. De zangeres treedt regelmatig op met haar coverband Rent A Vip.

Rent A Vip

2001

Van Veen vertaalt het klassieke muzikale sprookje Peter En De Wolf waarvan een nieuwe productie met extra muziek op 23 februari in Carré in premiere gaat. Bas Westerweel treedt op als verteller. Na drie voorstellingen reist Peter En De Wolf naar Duitsland waar vader Herman van Veen de rol van verteller overneemt.

Herman van Veen

2002 - 2003

Vanaf 5 september 2002 tot en met 3 mei 2003 speelt Van Veen de rol van prinses Yasmine in de musical Aladdin, afgewisseld met Lotte Horlings.

Lotte Horlings

2005 - 2006

Babette van Veen speelt de rol van Moeder Klinkhamer in het theaterstuk De Kameleon Ontvoerd. De actrice keert in 2005 even terug in Goede Tijden, Slechte Tijden voor haar rol als Linda Dekker. In 2006 staat ze weer op het podium waar ze, begeleid door de West Coast Big Band, jazzrepertoire zingt uit de jaren '40. Liedjes over winter en kerst met de bigband zijn te horen op het album Winter. Van Veen is een van deelneemsters aan Dancing On Ice op RTL4.

2009

In april vervangt Babette van Veen actrice Anouk van Nes in de rol van Marjorie Houseman in de theaterproductie Dirty Dancing die tot en met 4 juli is te zien in het Beatrix Theater te Utrecht. Voor haar album Vertrouwelijk (augustus) werkt Van Veen samen met de NDR Bigband in Hamburg en componist/producer Matthias Hass. Op de cd vormt een bigbandgeluid het decor voor persoonlijke verhalen over twijfels, angsten, dromen en verlangens. Vertrouwelijk verschijnt ook in een Duitse versie. In het najaar gaat de zangeres met bigband de zalen en theaters in. Babette van Veen is te horen in de rol van Pip in het hoorspel dat Dinand Woesthoff van de band Kane heeft geschreven voor de cd bij het kinderboekje Zomaar Een Dag over de hondjes Woezel en Pip.

Kane

2010

Babette van Veen in 2010 In het najaar is Babette van Veen voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters waar ze met verschillende lokale big bands optreedt. Op de setlist staan zowel liedjes van haar album Vertrouwelijk als arrangementen van liedjes van onder anderen Frank Sinatra, Dean Martin, Gene Kelly en Bing Crosby.

Discografie Babette van Veen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Babette van Veen

Audio/Video Babette van Veen

Video Babette van Veen

Babette van Veen - Geef m...
Babette van Veen - Geef mij wat ik wil
Babette van Veen - Samen
Babette van Veen - Samen
Babette van Veen & Metrop...
Babette van Veen & Metropole Orkest HD - Weet je nog - Gala vh Nederlandse Lied 27-04-02
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Babette van Veen - Geef mij wat ik wil

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer