Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BAD CANDY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - 2006

Genre

kinderpop, meidengroepen, pop, rock

Bad Candy

Bad Candy is een 'all chick rockband', bij elkaar gebracht door Barry Hay van de Golden Earring en manager Cees van Leeuwen. De meidenband speelt powerpop in de traditie van The Bangles en The Donnas. Aanvankelijk lijkt het succes tegen te vallen, totdat Bad Candy in een gewijzigde bezetting in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Natalie James   zang
Chantal Van Brummelen   gitaar, zang
Janneke Nijhuijs   basgitaar, zang
Stefanie Salmon   drums

Overige muzikanten

Ryanne van Dorst   gitaar
Else Merit Schreur   zang

Genoemd in de biografie van

2001   Golden Earring
2002   Elle Bandita
2005   Nando Eweg

Biografie Bad Candy

Bad Candy is een 'all chick rockband', bij elkaar gebracht door Barry Hay van de Golden Earring en manager Cees van Leeuwen. De meidenband speelt powerpop in de traditie van The Bangles en The Donnas. Aanvankelijk lijkt het succes tegen te vallen, totdat Bad Candy in een gewijzigde bezetting in 2005 te zien is in een reality soap op de kinderzender Nickelodeon. Vooral de Duitse versie van dit programma levert de band veel fans op bij de Oosterburen.

2002 - 2003

Bad Candy is een initiatief van Barry Hay van de Golden Earring. Via advertenties, waarop zich rond de 700 kandidaten melden, brengt hij een 'all chick rockband' bij elkaar. Het management is in handen van Cees van Leeuwen (Dolly Dots, Caught In The Act). De band bestaat in eerste instantie uit zangeres Else Merit Schreur (ex-The Attic) uit Havelte, de gitaristen Ryanne van Dorst uit Maassluis en Chantal van Brummelen uit Arnhem, bassist Janneke Nijhuis uit Den Haag en drumster Stefanie Salmon uit Nieuwegein. De vijf meiden (leeftijd tussen de 17 en 19 jaar oud) repeteren in een villa te Hilversum en doen in november en december 2002 hun eerste optredens tijdens een Nederlandse en Duitse scholentournee. Op het repertoire staan stevige rockliedjes met naast eigen werk ook covers van Blondie, Cheap Trick, Pat Benetar, Pink Floyd en Kiss. In januari 2003 wordt Bad Candy via de Hitkrant onder de kop 'Punk is back!' officieel gepresenteerd aan de jonge doelgroep. Een maand later verschijnt de eerste single Spin Around. De band is te zien op diverse festivals, waaronder Paaspop, Pleinpop, Puddingpop en Douwpop. Ook de tweede single That's What Girls Do wordt een bescheiden hit.

Caught In The Act Dolly Dots Golden Earring

2004 - 2005

Verschillende internationale songschrijvers werken mee aan het eerste album. Onder hen Paul Stanley (Kiss), Andreas Carlson, Johan Ramström, Patrik Magnusson en Ronny Lahti. Voor de plaat schrijft de band zelf het nummer Sweet Revenge. Een voorproefje van het album is de single (You're Not) My Father die in juni 2004 verschijnt. De release van het album wordt uitgesteld als gitarist Ryanne van Dorst de band verlaat en zich voegt bij The Riplets. Ze maakt ook veel indruk met haar spectaculaire soloact Elle Bandita. Ook zangeres Else Merit verlaat de groep. In december 2004 wordt de Schotse Natalie James zangeres van Bad Candy. Ze zingt alle nummers voor het debuutalbum opnieuw in. Op de kinderzender Nickelodeon start in april 2005 een soapserie over de meidenband. De single Girls Just Wanna Have Fun is de titelsong. Bad Candy krijgt een Kids Choice Award in de categorie Beste Popgroep 2005.

Elle Bandita The Riplets

2006

Bad Candy Bad Candy breekt door bij onze oosterburen en krijgt veel Duitse fans naar aanleiding van hun reality soap Bad Candy Was Here op de kinderzender Nick (de Duitse versie van Nickleodeon). Ondanks het televisiesucces bij de Oosterburen valt de platenverkoop tegen en besluiten de bandleden er eind september mee te stoppen.

Discografie Bad Candy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bad Candy

Audio/Video Bad Candy

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer