Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BAMBIX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Logo

Periode

1988 - heden

Genre

poppunk

Online

Officiële website

Bambix

Nijmeegs punktrio dat door middel van aanstekelijke punkpopliedjes en via uitgebreide Europese en Zuid-Amerikaanse tournees een grote fanschare opbouwt. In Nederland blijft de band voorlopig nog slechts bij een select publiek bekend.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Schappert   basgitaar
Willia Van Houdt   gitaar, zang
Don Cardeneo   drums

Overige muzikanten

Peter Dragt   drums
Janneke Bernaert   basgitaar
Marien Steensma   basgitaar
Nathalie Delisse   gitaar
Maniet Voets   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1995   Trio Hell

Biografie Bambix

Nijmeegs punktrio dat door middel van aanstekelijke punkpopliedjes en via uitgebreide Europese en Zuid-Amerikaanse tournees een grote fanschare opbouwt. In Nederland blijft de band voorlopig nog slechts bij een select publiek bekend.

1988

Bambix in 1988 Bambix wordt als 'all girl band' opgericht door Willia van Houdt, Maniet Voets en Nathalie Delisse. De naam Bambix (een merk havermoutpap) staat voor zowel onschuld als kleine kinderen, waarbij het draait om groot en sterk worden. De meiden beginnen op tweedehands instrumenten en zonder enige muzikale scholing,na het zien van verschillende van hun favoriete punkbands op het podium. Instrumentbeheersing is derhalve ondergeschikt aan enthousiasme.

1992

Het eerste album Out Of The Cradle Endlessly Rocking (naar een gedicht van Walt Whitman) verschijnt bij GAP Records. Het album dat door Frank van der Elzen is geproduceerd, krijgt lovende recensies. De groep verzorgt het voorprogramma van Bad Religion in Nederland en speelt zich zodoende aardig in de kijker.

1995

Het Duitse label Vitaminepillen sluit een deal met de Nederlandse punkrockers. Het tweede, door Menno Bakker geproduceerde, album Crossing Common Borders verschijnt op dit label.

1996

Bambix treedt aan op Dynamo Open Air.

1998

De nieuwe drummer Peter Dragt speelt mee op het album Leitmotiv en draagt ertoe bij dat Bambix niet meer uitsluitend uit vrouwen bestaat. Hoewel het album in Duitsland wederom juichend wordt ontvangen, pikt de Nederlandse muziekpers het nauwelijks op. Bambix' populariteit in Duitsland is zo groot, dat de band er wekelijks wel op een podium te vinden is.

1999

Bambix Een licentiedeal met het Braziliaanse label Barulhu zorgt ervoor dat het album Leitmotiv ook daar uitgebracht wordt. Ook andere Bambix-albums zullen in Brazilië uitkomen. In december tourt Bambix met de Engelse punkrockers GBH door Duitsland. De nieuwe bassiste Marien Steensma is voor het eerst te horen op de split-single met Skin Of Tears.

2000

Bambix tourt door Brazilië en wordt daar zeer positief onthaald. Andere landen waar Bambix speelt, zijn Kroatië, Slovenië, Oostenrijk en Duitsland. Het vierde album What's In A Name verschijnt wederom op Vitaminepillen. Bezettingswisselingen blijven Bambix achtervolgen. Marien ruimt het veld voor Janneke Bernaert.

2002

In december besluit Janneke om een punt achter Bambix te zetten om zich volledig te wijden aan haar andere grote passie: de paardensport. Haar plaats wordt ingenomen door de Duitse bassist Patrick Schappert. De verhoudingen zijn dus nu twee mannen en één vrouw.

2003

Bambix gaat weer volop touren. In april en mei wordt Italië aangedaan en van 10 juli tot 30 juli gaat de band voor de derde maal naar Brazilië voor zestien optredens. In de uitverkochte Club Hangar in Sao Paulo (capaciteit 1400 mensen) neemt de band een live-cd op die wordt uitgebracht op het Braziliaanse label Nitroala Records. Bambix is live te zien op MTV Brasil. In oktober doet Bambix met Fabulous Disaster een twee weken lange westcoast tour met optredens in o.a. Los Angeles, San Francisco en Las Vegas.

2004

Bambix In januari zit Bambix bij de Best Of 2003 van MTV Brasil. De band werkt in de Bunt studio aan een nieuwe cd die in het voorjaar zal verschijnen. Bambix tekent een platencontract met Daemon Records in de Verenigde Staten, onder andere het label van de Indigo Girls. De Nederlandse band is de eerste buitenlandse act die door Daemon is gecontracteerd. De cd wordt in september in de VS en Canada uitgebracht, waarna Bambix op tournee gaat met de Indigo Girls. Bambix tekent ook een contract bij Go Kart Records die het album Club Matuchek na de zomer in Europa en Japan uitbrengen. Onder het motto Nobody Likes Us, We Don't Care! speelt de band op diverse podia. Tijdens deze tournee presenteren ze eind juni in thuisstad Nijmegen de videoclip bij de single So Sorry Song.

2005

Bambix De videoclip bij het nummer Annie is onder meer te zien op de website van het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Op het label GoKart komt een dvd uit met daarop een overzicht van de videoclips van Bambix plus impressies van optredens in onder meer Duitsland en Brazilië. Bambix speelt op het Openohr Festival in Mainz en reist opnieuw naar Brazilië voor optredens. Twee tracks van de band verschijnen op de Nijmeegse punkcompilatie Oostpunk. In december doet de band een uitgebreide Europese tournee.

2006

In het voorjaar reist Bambix naar Engeland voor optredens. In de periode april/mei toert de band samen met de Duitse band The Go Faster Nuns en de Braziliaanse band Nitrominds door Duitsland onder de titel Pre-Weltmeister-Punkrock-Tour.

2007

In het voorjaar verschijnt bij Go-kart Records de internationale poppunkcompilatie Pop-Punks Not Dead. De bijdrage van Bambix aan deze cd is het nummer Little Less Drunk. Op hetzelfde label komt in de zomer de compilatie-dvd Twisted TV uit. Bambix levert een bijdrage met de videoclip voor So Sorry Song dat als tweede track op de dvd is te vinden. De band werkt aan een volgend album.

2008

Na tournee door Duitsland presenteert Bambix op 15 februari in Nijmegen het album Bleeding In A Box. Een dag later vindt in Frankfurt de Duitse cd-presentatie plaats. Het dertien nummers tellende Bleeding In A Box is door Bambix geproduceerd samen met DJ Moens, de gitarist van Belgische punkband La Muerte, en wordt door de band omschreven als 'melodramatische opgefokte rock gespeeld met een eerlijke en echte punk-attitude'. De plaat komt via Go-kart uit in Europa, Amerika en Japan en in Brazilië via Century Media. Vanaf 25 april tot en met 9 mei doet de band een tournee door Brazilië.

2010 - 2012

Don Cardeneo (a.k.a. Caddy) uit de Keulse band Wohlstandskinder neemt de plaats achter de drumkit over. Dankzij zijn inbreng ontwikkelt de band een geluid dat breder is dan liedjes met enkel een drie-akkoordenschema. De titel 3.15 AM van de split-10” met de Berlijnse band Johnnie Rook, die najaar 2011 verschijnt, verwijst naar de exacte tijd waarop Columbus volgens de overlevering Amerikaanse grond betrad, Neil Armstrong zijn eerste voet op de maan zette en het moment dat Wick Bambix in Zittau Micha Jentzen van Johnnie Rook ontmoette. Het zevende album The Storytailor wordt opgenomen met producer Nico van Montfort (Heidevolk, Antillectual, Earth Crisis) en verschijnt bij Rookie Records, zowel op cd als op rood vinyl. Een van de persoonlijkste nummers is Vacant waarin Wick Bambix zingt over het overlijden van haar vader en de geboorte van haar zoon. Bambix viert de uitgave van het album in maart met shows in Keulen, Nijmegen en Berlijn.

Discografie Bambix

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bambix

Audio/Video Bambix

Video Bambix

Bambix- Maria, Live at Cl...
Bambix- Maria, Live at Clash Club SP
bambix julie
bambix julie
Bambix @ Hangar 110 (01-0...
Bambix @ Hangar 110 (01-05-2010) Johan
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bambix @ Hangar 110 (01-05-2010) Johan

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer