Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BARBARA WOOF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Barbara Woof

Barbara Woof werd in 1958 te Sydney (Australië) geboren. Opleiding Zij studeerde compositie bij Peter Sculthorpe aan de Universiteit van Sydney en behaalde in 1980 cum laude de titel Bachelor of Music. Met een beurs kwam zij in 1981 naar Nederland. Zij studeerde van 1981-1985 compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den ...
Volledige biografie...

Biografie Barbara Woof

1958

Barbara Woof werd in 1958 te Sydney (Australië) geboren.


Opleiding

Zij studeerde compositie bij Peter Sculthorpe aan de Universiteit van Sydney en behaalde in 1980 cum laude de titel Bachelor of Music. Met een beurs kwam zij in 1981 naar Nederland. Zij studeerde van 1981-1985 compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Schat en Jan van Vlijmen, elektronische compositie bij Jan Boerman en analoge studiotechniek aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht.


Activiteiten

Sinds 1988 is zij docent in 20ste eeuwse muziekanalyse, instrumentatie, compositie aan de Faculteit Kunst, Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1992 was zij composer-in-residence bij de Australian Broadcasting Corporation, met als opdracht het schrijven van twee werken voor orkest en het leiden van workshops binnen het onderwijsprogramma van de Australian Broadcasting Corporation.


Composities

Barbara Woof schrijft in opdracht stukken voor voornamelijk akoestische instrumenten van zeer diverse aard en bezettingen. Tot haar werken behoren o.a.: Hommage à Odilon Redon (1981) voor orkest (Gaudeamus Muziekweek 1983), Maldoror (1983) voor viool (Gaudeamus Muziekweek 1984), Star-Streams (1987) voor klavecimbel en slagwerk (Festival Nieuwe Muziek Middelburg 1987), Canzone (1989) voor orkest (tournee Nederlands Studenten Orkest 1990),Soundings voor Javaanse gamelan (Nederlands Muziekdagen 1997), Nachtreis (1993) voor kamerorkest (Holland Festival 1993), Dervish (1995) voor klarinet (Consequenze Festival, Rotterdamse Kunststichting 1995), Tárogató-Rag (1998) voor het Rosa ensemble (Nederlandse Muziekdagen 1998).


Prijzen

In 1983 werd de elektronische compositie Syzygy bekroond met de Martim Codax Prize in Vigo (Spanje).

Compact discs
Dervish voor klarinet * Composers' Voice KN 2
Soundings voor gamelan * NM Classics 92062

Discografie Barbara Woof

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Barbara Woof

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer