Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BARBY-POP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Barby-pop

Periode

1992 - 2005

Genre

Nederlandstalig, rock

Barby-pop

Barby-Pop is een opvallende Amsterdamse rockband rondom de markante zanger en kunstenaar Gino Pisa. In zijn Nederlandstalige teksten combineert hij op soms absurdistische wijze poëzie met humor. De titel van de democassette Vandaag Schijnt De Zon Uit Mijn Bips is wat dat betreft tekenend. De muziek is luider en eigenwijzer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gino Pisa   zang
Gerrit Sinay   achtergrondzang, gitaar
Joost Van Wegen   basgitaar
Remco Stig   achtergrondzang, drums
Frank van Vuuren   achtergrondzang, gitaar

Overige muzikanten

Bum   gitaar
Jurgen Van Laere   basgitaar
Jan Burgers (2)   drums
Wout Van Breugel   drums
Tony Consilvio   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1990   Marshmellows

Biografie Barby-pop

Barby-Pop is een opvallende Amsterdamse rockband rondom de markante zanger en kunstenaar Gino Pisa. In zijn Nederlandstalige teksten combineert hij op soms absurdistische wijze poëzie met humor. De titel van de democassette Vandaag Schijnt De Zon Uit Mijn Bips is wat dat betreft tekenend. De muziek is luider en eigenwijzer dan de meeste Nederlandstalige rockbands die in dezelfde periode actief zijn. De band laat in 1992 voor het eerst van zich horen met de cassette Tas Vol Emoties (Valium One). Een jaar later is Barby-Pop de enige Nederlandstalige rockband tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland. De bezetting bestaat dan naast Pisa uit bassist Sebastiaan van den Corput, drummer Jan Burgers en de gitaristen Gerrit Sinay en Ivan Lie-a-Ling. De band brengt een handvol cd's uit die allemaal traditiegetrouw worden gepresenteerd in Paradiso. In 1998 verschijnt van Gino Pisa het soloalbum Emotioneel Incontinent. Het laatste, zelfgebrande levensteken Deze Dag (2004) is geproduceerd door Henk Koorn (Hallo Venray).

Discografie Barby-pop

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Barby-pop

Audio/Video Barby-pop

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer