Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BAREND SERVET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Barend Servet bij het tv-programma Pop Zien

Periode

1930 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Pseudoniemen

Barend Servet

Barend Servet

Barend Servet is het alter ego van IJf Blokker (Den Helder, 2 september 1930). Blokker begint zijn carrière als drummer. Hij speelt o.a. in de band van zanger Ted de Braak en geeft drumles aan Jan Keizer van BZN. In de jaren zeventig is Barend Servet de aangever van Fred ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1971   Gijsbert Nieuwland
1971   Wim T. Schippers

Biografie Barend Servet

Barend Servet is het alter ego van IJf Blokker (Den Helder, 2 september 1930). Blokker begint zijn carrière als drummer. Hij speelt o.a. in de band van zanger Ted de Braak en geeft drumles aan Jan Keizer van BZN. In de jaren zeventig is Barend Servet de aangever van Fred Haché (de Haagse humorist Harry Touw) in de Fred Haché Show (1971-1972), de spraakmakende absurde VPRO-show van Wim T. Schippers, Gied Jaspars, Wim van der Linden en Ruud van Hemert. Een seizoen later heeft hij zijn eigen televisieshow Barend Is Weer Bezig. Bekende uitspraken van Barend Servet zijn 'ik word een peu nerveux', 'als het ware', 'ik krijg last van gekte' en de exclamatie 'pollens'. In december 1972 doet hij in zijn show een geruchtmakend interview met een oudere dame die spruitjes schoonmaakt en heel erg lijkt op de toenmalige koningin Juliana. De uitzending leidt tot kamervragen. Op de single Prima De Luxe (samen met Fred Haché) wordt voor het eerst in het Nederlands taalgebied het woord 'gekte' gebruikt. Barend Servets solosingle Waar Moet Dat Heen? wordt in 1973 een hit. IJf Blokker is later actief als bierkenner en striptekenaar.

Discografie Barend Servet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Barend Servet

Audio/Video Barend Servet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer