Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BART CLAESSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bart Claessen

Periode

1980 - heden

Genre

DJ, elektronica, producer, toetsinstrumenten, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Barthezz, StereoShaker

Bart Claessen

Na het winnen van een Vengaboys-remixwedstrijd maakt voormalige HKU-student Bart Claessen onder de naam Barthezz in 2001 wereldwijd naam met zijn eerste trance-single On The Move. Vanaf 2004 brengt hij platen uit onder zijn eigen naam aangevuld met releases onder pseudoniemen als StereoShaker.
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2000   Vengaboys
2001   DJ Jean
2001   Dj Rob
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bart Claessen

Na het winnen van een Vengaboys-remixwedstrijd maakt voormalige HKU-student Bart Claessen onder de naam Barthezz in 2001 wereldwijd naam met zijn eerste trance-single On The Move. Vanaf 2004 brengt hij platen uit onder zijn eigen naam aangevuld met releases onder pseudoniemen als StereoShaker.

1998

Bart Claessen Bart Claessen (Asten, 22 januari 1980) maakt in zijn eigen slaapkamerstudio The Groove Studio enkele demo's.

2000

Claessen studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). In de zomer doet hij mee aan een Vengaboys-remixwedstrijd. Zijn remix van Cheekah Bow Bow (That Computer Song) belandt bij de eerste vijf en wordt door fans van de Vengaboys uitkozen tot uiteindelijke winnaar. De Barthezz One Hell Of A Remix wordt een jaar later als bonustrack uitgegeven op een single van de Vengaboys. De demo-versie van het trancenummer On The Move wordt direct opgepikt door DJ's (ondermeer DJ José, DJ Jean en de Britse DJ Judge Jules) en is niet alleen in clubs en op de radio te horen, maar ook in het TMF-programma The DJ's.

Vengaboys

2001

Eind januari verschijnt de EP On The Move op het label Tremolo van platenmaatschappij Purple Eye. Het nummer belandt op nummer 1 in diverse Nederlandse dance-hitlijsten en wordt de begintune van het SBS6-programma Door 't Lint. Als On The Move in Duitsland uitkomt bij Superstar Recordings wordt de plaat daar een top 10 hit. Het levert Claessen optredens en veel media-aandacht op in Duitsland. De single wordt wereldwijd uitgebracht in ondermeer Scandinavië, Spanje, Frankrijk (via Independance Records), Engeland (via Positiva Records), Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. Claessen maakt remixen voor Ferry Corsten (de single Soul On Soul samen met de Britse zanger Marc Almond), DJ Jean (de single Lift Me Up) en 'Mark'Oh (Never Stop That Feeling). In september komt On The Move 18 binnen in de Engelse hitparade. In oktober verschijnt de nieuwe single Infected. De 12"-versie van die single bevat een remix door Dj Jean.

DJ Jean Ferry Corsten

2002

Barthezz is tweemaal genomineerd voor de TMF-awards, in de categorieën Best National Dance Act en Best National Video (voor Infected). De DJ reist dit jaar voor optredens ondermeer naar Spanje, Duitsland, Zwitserland, Rusland (20 april) en Japan (8 juni). Na anderhalf jaar komt een nieuwe single uit. Het oponthoudt wordt veroorzaakt door onenigheid met de platenmaatschappij. Rock n Roll verschijnt dan ook onder een andere naam (StereoShaker) en op een ander label (Mo'bizz in Nederland en Kontor in Duitsland).

2003 - 2004

Rock n Roll komt in 2003 ook uit in Spanje op het label Vale Music. Als DJ reist Barthezz de wereld rond voor optredens in onder meer Tokio, Osaka, Beirut, St. Petersburg, Moskou, Barcelona, Madrid, Warschau, Vancouver en Auckland. Barthezz verhuist in 2004 naar een nieuwe studio en werkt daar aan het nummer Persona Non Grata dat in het najaar onder zijn eigen naam Bart Claessen wordt uitgebracht. Het is de eerste uitgave op het Yakuza-label, een sublabel van United Recordings.

2005

De single Move Your Love van het Duitse duo Double Nation (een productie van de Rotterdamse DJ Rob) bevat een sample uit de het nummer On The Move van Barthezz.

Dj Rob

2006

Claessen maakt een remixen voor Chocolate Puma (de single Always And Forever), Public Domain (I Feel Love) en Signalrunners (Aria Epica). Onder zijn eigen naam verschijnt in augustus de single When Morning Comes.

Chocolate Puma

2007

When Morning Comes wordt in Japan uitgebracht door Avex Records. Op hetzelfde label verschijnt ook een compilatie met van Claessen de bijdrage Cold Front. De producer maakt een remix voor Remo-Con. Claessen is speciale gast op het grootste podium tijdens de zesde editie van het Britse dancefestival Colourfest op 2 juni in Glasgow. In de zomer staat hij ook op Amnesia (Ibiza), het Sunrise Festival (Polen), Kreta, in de Peppermint Club (Dubai) en tijdens de FFWD Dance Parade. In september keert Claessen terug naar Groot-Brittannië voor sets in Londen en Glasgow. De single First Light (oktober) bevat gastvocalen van Simon Binkerborn.

2011

Na enkele uitgaven samen met René Martens (9 mei 1981) onder de naam Claessen & Martens en met Raz Nitzan als Who.is, verschijnt in de zomer de solouitgave Fantomah.

Discografie Bart Claessen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bart Claessen

Audio/Video Bart Claessen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer