Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BART VAN DER LAAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1945 - 10-11-1981

Genre

producer

Bart van der Laar

Bart van der Laar is een flamboyante producer die in de jaren zeventig en tachtig aan platen meewerkt van onder anderen Benny Neyman, Corry Konings en Lenny Kuhr. Hij is directeur van het label Carrere en runt samen met Ruud Wijnands en de Duitser Rolf Baierle het productiebedrijf/label TTR (Top ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Biografie Bart van der Laar

Bart van der Laar is een flamboyante producer die in de jaren zeventig en tachtig aan platen meewerkt van onder anderen Benny Neyman, Corry Konings en Lenny Kuhr. Hij is directeur van het label Carrere en runt samen met Ruud Wijnands en de Duitser Rolf Baierle het productiebedrijf/label TTR (Top Three Records) waar onder meer platen verschijnen van Babe. Hij werkt vaak samen met de Belgische muzikant Francis Goya, onder meer op diens eigen uitgaven. Het duo produceert ook disco en funk, op de eigen platen onder de namen Discothèque en Night Force en voor zanger Neville Nash. Van der Laar is ook betrokken bij de Eurovisie Songfestivalbijdrage Het Is Een Wonder (1981) van zangeres Linda Williams (Henriëtte Willems). De producer wordt op 10 november 1981 op de keukenvloer van zijn woning in Hilversum aangetroffen met een kogel door zijn hoofd. De dader wordt twee jaar later opgepakt en veroordeeld. In juli 2014 wordt bekend gemaakt dat de zaak moet worden heropend. Uit rechercheonderzoek is gebleken dat de verkeerde persoon zou zijn veroordeeld.

Discografie Bart van der Laar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bart van der Laar

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer