Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BAS KUNNEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bas Kunnen

Periode

1975 - heden

Genre

draaitafels, house, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Artist Invisible, B.a.$.$., Eclectica, Grande Vue, Noisefloor, Sebastian K

Bas Kunnen

Limburgse dj, producer, publisher en liveperformer die onder meer hits scoort onder de naam Noisefloor.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

2000   DJ Jurgen

Biografie Bas Kunnen

Limburgse dj, producer, publisher en liveperformer die onder meer hits scoort onder de naam Noisefloor.

1980 - 1991

Bas Kunnen (Weert, 1975) wil het liefst drummen, maar gaat uiteindelijk op orgelles. Op zijn dertiende krijgt hij alsnog zijn gewenste drumstel en speelt hij in de popgroep The Noisy Tools. Als hij in 1991 op MTV het nummer Out Of Space van The Prodigy ziet, maakt hij de overstap naar de dance.

1992 - 1996

Kunnen verkoopt zijn drumstel en maakt eigen nummers met behulp van een Roland W30 Workstation. In eerste instantie zijn de reacties uit zijn nabije omgeving niet zo positief. Niet alle optredens verlopen vlekkeloos en een dj-carrière in een Belgische discotheek levert niets op.

1997

Kunnen richt zijn eigen muziekproductiebedrijf op en noemt het X-ceptional Music Productions.

1998

De producer krijgt zijn eerst platencontract bij Basic Beats. Hij maakt platen onder de namen B.a.$.$. en Sebastian K en maakt remixes voor Speedy G. (Bailar Iarriba) en Terra W.A.N. (Oye Como Va).

1999

Kunnen brengt platen uit bij Dynamics.

2000

Onder de naam Noisefloor heeft hij een internationale trancehit met Clubsystem (uitgebracht door Combined Forces). Het succes van het nummer doet Kunnen besluiten zijn muziek ook live uit te voeren. Samen met Steven Stephania (bijgenaamd Geronimo) werkt hij een 'total live concept' uit. Kunnen brengt zijn activiteiten als publisher onder in het bedrijf XCM Publishing. Remixen: Vincent de Moor - Fly Away, Vengaboys - Cheekah Bow Bow (samen met Vantijk) en ProFools - Upgrade 1.1 (samen met Vantijk).

2001

Bas wordt lid van de organisatie PALM (Professional Authors of Light Music). In april start Kunnen een samenwerkingsverband met EMI Music Publishing en ComFor Music dat resulteert in het nieuwe bedrijf ECX Publishing. Naast het uitbrengen van eigen muziek tekent hij de producers dj Dimitri Moschos and Fethi Vantijk. Het live uitvoeren van muziek bevalt Kunnen goed. Hij begint in juni aan Bas Kunnen Live, een performance waarbij hij niet als dj maar ter plekke in clubs en festivals live als componist muziek maakt. Zo kan hij nog beter anticiperen op de reacties van het publiek. Op 18 augustus speelt hij op het Frequence Festival. De in november op het Britse label Voltage uitgebrachte Noisefloor-single Ultrawave wordt goed ontvangen. Vanaf december houdt Kunnen een dagboek bij voor de website van Superfeesten (http://www.superfeesten.tv).

2002

In april vormt Kunnen samen met dj Jeroenski het duo Artist Invisible. Hun track Absolute (een cover van CLS's Can You Feel It) bereikt de achtste plaats in de Nederlandse dance charts. Een maand na de release wordt het lied gekocht door een publisher in Japan. Kunnen is in mei te zien in MTV The DJ's. De opnamen voor dit programma zijn op 22 maart gemaakt in Club 'O' te Arnhem. In juni is de dj live te zien tijdens Overload te Maastricht dat met 15.000 bezoekers het grootste dance event is in het zuiden van Nederland. Op 24 augustus speelt hij op het Frequence Festival. In dezelfde maand staat de producer op het Respect Festival. Kunnen wordt in september bestuurslid van Conamus, de organisatie die onder andere verantwoordelijk is voor het Amsterdam Dance Event. De Limburg Loveparade vraagt de producer het themanummer te schrijven. Het resultaat is Back Da Funk. Dezelfde opdracht krijgt hij voor de opening eind november van de danceclub Vizion in Kerkrade.

2003

Bas Kunnen treedt op in de Thalia Lounge Rotterdam, Mellow Memories en Asta te Den Haag. Hij is jurylid tijdens de dj-competitie Hey DJ. Kunnen werkt aan de zeventien tracks die verschijnen op het album Lucid Dream.

2004

Bas Kunnen Lucid Dream verschijnt op 9 februari bij X-ceptionalmusic.com. Bas Kunnen neemt samen met zangeres Nadja Nooijen van de meidengroep Close II You een nieuw thema op voor de Limburg Loveparade. Ze is ook te horen op de single Desire (LLP2004). Het nummer Puesta Del Sol wordt gebruikt tijdens een scène in een discotheek in de dvd-speelfilm Not Intent On Arriving van regisseur Jeroen Stultiens. Aan het eind van het jaar verruilt de DJ club-trance-techhouse voor drum 'n' bass, electro, funk en pop.

Close II You

2005

Bas Kunnen componeert de herkenningsmelodie voor 16DJ's. 16DJ's bestaat uit foto-exposities van mode/reclamefotograaf Melchior Verheezen op zes verschillende locaties in Nederland: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Eindhoven en Amsterdam. Elke expositie wordt geopend met een benefietfeest met bekende DJ's. De opbrengst van de avonden gaat naar Stop Aids Now! Begin maart verschijnt het album Bas Kunnen vs Dive, een samenwerking tussen producer Kunnen en Dive (René Lenting). Op 2 april speelt Kunnen voor het eerst met bassist en toetsenist Bob Willemstein live zijn vernieuwde set tijdens een feest in Dudok te in Den Haag. De producer werkt aan een eigen album met bijdragen van DJ Mason, Monkeycat, MC P-Pholl en Blxxtone & Rones.

Dive

2006

Met zijn groep Eclectica speelt Kunnen eind mei voor het eerst live tijdens Flamengos Beachparty in Den Haag.

2007 - 2008

Lucid Dream, The Remixes (februari 2007) is een dubbelalbum met remixen door o.a. Geert Ruidenberg, RoBBert Corsten, Dexter G en DJ Martino. Tegelijkertijd verschijnt de verzamelaar Back Da Funk die opent met bewerkingen van hits van Lenny Kravitz, Coldplay en The Police. Met DJ en producer Idriss Rouchiche vormt Bas Kunnen het productieteam Grande Vue. Het eerste resultaat van de samenwerking is de track Take It Away met teksten en vocalen van Leo Tan. Het trio treedt in augustus 2008 op tijdens de Fit For Free Dance Parade in Rotterdam.

Discografie Bas Kunnen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bas Kunnen

Audio/Video Bas Kunnen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer