Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BENEDICT SILBERMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

05-12-1901 - 11-12-1971

Genre

Gouden Harp, klassiek, operette

Benedict Silberman

Benedict Silberman is een Joods-Nederlands dirigent, componist van voornamelijk 'gehobene Unterhaltungsmusik' en arrangeur.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1948   Promenade Orkest

Biografie Benedict Silberman

Benedict Silberman is een Joods-Nederlands dirigent, componist van voornamelijk 'gehobene Unterhaltungsmusik' en arrangeur.

1901 - 1935

Silberman wordt op 5 december 1901 in Helsinki geboren. Hij studeert piano aan het Amsterdams Conservatorium bij J.P. de Paauw en compositie bij Bernard Zweers en Sem Dresden. Na zijn studie in Amsterdam is hij in Berlijn werkzaam als violist en arrangeur van licht klassiek repertoire, bij voorkeur Weense operette. Onder zijn kennissen bevinden zich Franz Lehár en Robert Stolz.

Bernard Zweers Sem Dresden

1936 - 1964

Silberman wordt pianist in het orkest van Kovacs Lajos bij de AVRO. Ook verzorgt hij voor de VARA-radio speciale uitzendingen van eigen bewerkingen voor solisten, koor en orkest onder de titel 'Bravour en charme'. Silberman stelt op uitnodiging van de Nederlandse Radio Unie samen met Hugo de Groot een radio-orkest samen, dat zich specialiseert in het licht klassieke genre. Het Promenade Orkest leidt hij vanaf 1945. Naast dirigent is Silberman ook componist, o.a. van de fantasie naar oude motieven 'De slag bij Waterloo'.

Hugo de Groot Promenade Orkest

1965 - 1971

Zangeres Lya Otten vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival in Pesaro (Italië), Silberman dirigeert. In 1965 krijgt hij de Gouden Harp voor zijn oeuvre. Hij overlijdt op 11 december 1971 te Hilversum.

Lya Otten

Discografie Benedict Silberman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Benedict Silberman

Audio/Video Benedict Silberman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer