Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERNARD OATTES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1954 - heden

Genre

drums, fusion, toetsinstrumenten, zang

Bernard Oattes

Bernard Oattes begeeft zich in het schemergebied tussen lichte jazz en fusion in de stijl van Bobby Caldwell en Matt Bianco.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, toetsinstrumenten, zang

Biografie Bernard Oattes

Bernard Oattes begeeft zich in het schemergebied tussen lichte jazz en fusion in de stijl van Bobby Caldwell en Matt Bianco.

In bezetting van

The Limit   producer

1981 - 2004

Bernard Oattes werkt veelvuldig samen met jazzgitaristen Peter White en Bert Meulendijk. In 1981 schrijft en produceert hij samen met Rob van Schaik de hit Desire voor Future World Orchestra. Samen vormen zij hij project The Limit waarmee onder meer in 1982 in Amerika een hit wordt gescoord met de single She's So Divine (de 12" bevat de eerste edit van Ben Liebrand). Het duo produceert in 1983 ook de single So It Goes (Anne) van het duo Pythagoras. In 1984 bereikt de single Say Yeah van The Limit in zowel Nederland als Engeland dancecharts. Het duo schrijft ook hitsuccessen voor de Britse acts Five Star en Ceejay. Oattes is in de jaren negentig solo actief. Hij maakt drie pop-jazz albums voor de Amerikaanse markt die qua stijl worden vergeleken met Steely Dan en Michael Franks. In 2000 co-produceert hij vijf tracks op het album Passport van Eddy De Clercq. Samen met De Clercq vormt hij ook het New Bossa project Bahia Patrol. Daarnaast is Oattes actief in de reclamewereld voor Engelstalige voice-overs.

Ben Liebrand Eddy De Clercq Future World Orchestra Pythagoras

Discografie Bernard Oattes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bernard Oattes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer