BERTUS BORGERS
Pseudoniemen
Foyer Rockband
Bertus Borgers
Brabander die jarenlang te boek staat als de beste saxofonist in de Nederlandse popmuziek. Als gastmuzikant te horen op talloze platen. Als zanger, songschrijver en bandleider actief in de bands Mr. Albert Show, Sweet d'Buster en The Groove. Hij is mede-oprichter van de Rockacademie in Tilburg.
Instrumenten
fluit, producer, saxofoon, zang
Overige muzikanten
Dennis Briedel
drums
Rob ten Bokum
gitaar
Cees van der Laarsse
basgitaar
Henri van Bergen
drums
Koos Cornelissen
gitaar
Erwin van Ligten
gitaar
Jons Pistoor
toetsinstrumenten
Ruud Borgers
gitaar
Richard Plukker
basgitaar
Koen Rijnbeek
drums
Peter van Dorst
gitaar
Genoemd in de biografie van
1966
The New Electric Chamber Music Ensemble
1971
Rosa King & Upside Down
1973
Armand
1981
Flyin’ Spiderz
1989
Slagerij Van Kampen
1992
Leoni Jansen
1995
Dimitri van Toren
1998
Kaz Lux
2003
Dimitri van Toren
2006
Golden Earring
2009
Denvis
2011
Orgel Vreten
2012
Hans van den Hurk
Biografie Bertus Borgers
Brabander die jarenlang te boek staat als de beste saxofonist in de Nederlandse popmuziek. Als gastmuzikant te horen op talloze platen. Als zanger, songschrijver en bandleider actief in de bands Mr. Albert Show, Sweet d'Buster en The Groove. Hij is mede-oprichter van de Rockacademie in Tilburg.
In bezetting van
Dirty Underwear
saxofoon, zang
Golden Earring
saxofoon
Herman Brood
saxofoon
Mr. Albert Show
saxofoon, zang
Musicians Union Band
fluit, saxofoon, zang
Sweet d'Buster
saxofoon, zang
The Evergreens
saxofoon
1947 - 1961
Bertus Borgers wordt op 15 juli 1947 geboren geboren als oudste van negen kinderen in Vessem (N.Br.). Hij groeit op in het arbeidersmilieu van de Brabantse Kempen. De muziek wordt Bertus met de paplepel ingegoten: vader speelt in een dansorkest en iedereen in de familie bespeelt een instrument of zingt.
1962 - 1964
Na eerst een drumstel, een bügel en een klarinet te hebben geprobeerd vindt hij in 1962 zijn ware liefde: de saxofoon. Inmiddels is de rock & roll ook tot Nederland doorgedrongen. De saxsolo's op de platen van Little Richard, Fats Domino en Johnny and the Hurricanes maken diepe indruk op de jonge Borgers. Na twee weken les op zijn tenorsax treedt hij toe tot The Evergreens, een regelmatig optredende rock & roll-groep.
1965 - 1967
Bertus gaat naar het Brabants Conservatorium. Daar staat hij te boek als student klarinet, omdat de saxofoon niet als een volwaardig klassiek instrument wordt erkend. Hij maakt er kennis met Bach en Strawinsky. Tegelijkertijd leert hij het werk van jazzcats als Sonny Rollins, Miles Davis en John Coltrane kennen. 's Avonds staat Bertus in dancings rock & roll en beat te spelen. Inmiddels heeft hij de rol van zingende frontman naar zich toe getrokken. Ook schrijft hij zijn eerste songs.
1968
Het conservatorium kan Bertus niet lang boeien. Om fulltime te kunnen spelen besluit hij met een allround orkest naar Duitsland en Oostenrijk af te reizen. In de nachtclubs en Amerikaanse legerbases aldaar maakt hij kennis met drank, drugs en alle andere zaken die als 'rock & roll' te boek staan. Terug in Eindhoven treedt hij toe tot Dirty Underwear, de bekendste Eindhovense band van dat moment.
1969 - 1971
Bertus richt zijn eerste eigen band met zelfgeschreven repertoire op: Mr. Albert Show, genoemd naar de verlegen roadie van de groep. De muziekstijl is underground, de houding anti-establishment. Al snel scoort de band een platencontract bij Willem van Kooten. De single Wild Sensation (1970) wordt een hit en de band maakt twee elpees, die geproduceerd worden door Peter Koelewijn.
1972 - 1973
Mr. Albert Show valt uit elkaar. Bertus treedt toe tot de Amsterdamse groep Sail/Joia. Bertus groeit ondertussen uit tot een veelgevraagde sessiemuzikant. Hij is te horen op platen van onder meer Golden Earring, Peter Koelewijn en Hans Vermeulen (het project Musicians Union Band). Veel sessies doet hij met Hans Dulfer en muzikanten uit het Theo Loevendie Consort. Ook schrijft hij de muziek voor een aantal korte films en het hoorspel Plons (KRO).
1974 - 1979
Op aandringen van een manager neemt Borgers een solo-demo op. Daarop spelen de leden van de Golden Earring, Eelco Gelling en de gezusters Paay mee. Deze opnamen verschijnen in 1980 op de elpee Demo 74. Na afloop van de studiosessie gaat Bertus mee met de Earring op hun Amerikaanse en Europese tournee als leider van de blazerssectie waarin ook trompettist Karl Kalf (Dizzy Man's Band) is te horen. De Amerikaanse tournee start op 1 april 1975 in Buffalo. Bij terugkeer blijkt de manager met de demo een platencontract te hebben versierd. Bertus formeert Sweet d' Buster, die in de tweede helft van de jaren zeventig één van Nederlands populairste live-bands is. Als sessiemuzikant speelt hij mee op de albums Street, Sphritsz en Cha Cha van Herman Brood. Deze heeft een hit met Sweet d'Buster-nummer Still Believe (1978). De manager vertrekt al snel met de noorderzon, een administratieve puinhoop achterlatend.
Dizzy Man's Band Eelco Gelling Golden Earring Herman Brood Patricia Paay Sweet d'Buster
1980
Als grootschalig plaatsucces uitblijft raakt de fut uit Sweet d'Buster. Eind 1980 gaat de band uit elkaar. Tot ieders verrassing verschijnt op initiatief van de verdwenen manager de elpee Demo 74.
1981
Bertus pakt in maart de draad weer op met de Bertus Borgers Band. Hierin spelen Rob ten Bokum (gitaar), Jons Pistoor (toetsen), Cees van der Laarsse (bas) en Dennis Briedel (drums). Na korte tijd spelplezier nopen belastingperikelen Borgers echter de sax voorlopig in het vet te zetten.
1982
Bertus loopt in Amsterdam Herman Brood tegen het lijf. Deze vraagt hem voor zijn Wild Romance, waarmee hij twee jaar toert.
1984 - 1993
Bertus Borgers formeert weer een nieuwe band: Groove Express (later afgekort tot The Groove). De twee cd's vinden maar beperkt weerklank maar als live-act is de band succesvol. Ondertussen geeft Borgers veelvuldig workshops voor popcollectieven en muziekscholen.
1986
Op initiatief van de Stichting Popmuziek Nederland werkt Borgers mee aan het opzetten van de opleiding Popdocent aan het Rotterdams Conservatorium. Ook na het opheffen van die opleiding blijft hij aan het instituut verbonden. Lange tijd is hij er ensembleleider en coördinator popmuziek binnen de afdeling Lichte Muziek. Tussen de bedrijven door vindt hij tijd voor studiosessies bij Slagerij van Kampen, Barry Hay, Harry Muskee, Rosa King en Normaal. Ook schrijft hij muziek voor diverse AV-projecten.
Barry Hay Cuby + Blizzards Normaal Rosa King & Upside Down Slagerij Van Kampen
1991
Van Bertus Borgers & The Groove verschijnt de live-cd Groove Live. Hierop wordt Borgers terzijde gestaan door onder meer Mildred Douglas, Tineke Schoemaker, bassist Renee van de Graaf (onder het pseudoniem Renee Lopez) en Julya Lo'ko.
1992
Op de cd Cool In July vertolkt Borgers naast eigen nummers materiaal van Tom Waits, Cindy Lauper en Randy Newman.
1993
Raymond v/h Groenewoud vraagt Borgers toe te treden tot zijn begeleidingsband. De saxofonist is te horen op diens cd's Minister van Ruimtelijke Ordening en Ik Ben God Niet. Daarnaast speelt Borgers ook met Van het Groenewoud in diens rockband De Straffe Mannen. Toeren met V/h Groenewoud betekent het einde van The Groove.
1995
Borgers werkt mee aan Groenewouds theatershow Minister van Landsverdediging. Ook is hij te horen op de bijbehorende cd Ik Ben God Niet.
1997
De naam Bertus Borgers duikt op in het team dat zich bezig houdt met het opzetten van de Rockacademie in Tilburg.
1999
Borgers en Van het Groenewoud geven samen diverse concerten. Bertus Borgers wint de Joepie!, de provinciale popprijs van Noord-Brabant, uitgereikt door de Stichting Brabant Pop. Samen met Gerard Boontjes is hij mede-oprichter van de Rockacademie in Tilburg, de eerste hbo-opleiding op het gebied van popmuziek.
2001
Met de Foyer Rock Band speelt Borgers vooral zijn nieuwe Nederlandstalig repertoire aangevuld met klassiekers als Hard Stone Jungle, Going Nowhere en Still Believe. De wisselende bezetting van de groep bestaat naast Borgers uit drums, bas en gitaar. Muzikanten die regelmatig meespelen in de band zijn o.a. Koen Rijnbeek (Slagerij van Kampen), Richard Plukker (Candybar Planet), bassist Vincent Pierins en zijn broer Ruud Borgers. De cd Antwerpse Sessie wordt slechts in een oplage van 400 uitgebracht en is snel uitverkocht. De plaat bevat acht nummers die Borgers samen met Belgische muzikanten heeft opgenomen in de Vita Nova studio aan de Scheldestraat te Antwerpen.
2002
Borgers neemt twaalf nieuwe nummers op in AudioWorkx, een studio in het Kempendorp Hoogeloon. Hij wordt begeleid door Cesar Janssens op drums, Richard Plukker op bas en Thomas Vanelslander op gitaar. Onder de muzikanten die de studio bezoeken voor een gastbijdrage bevinden zich Raymond van het Groenewoud, Floor Jansen (After Forever) en een paar studenten van de Rockacademie waaronder Borgers' dochter Nova.
2003
De opnamen uit Antwerpen en Hoogeloon verschijnen in april op het album Z.G.A.N. (een afkorting voor 'zo goed als nieuw') en de single Betaal/Welkom In De Club.
2004
Op 9 januari presenteren Bertus Borgers en de Foyer Band in De Schalm in Veldhoven de Nederlandstalige theatershow Wat Nou Grens. De titel geeft aan dat de band een combinatie speelt van meerdere genres: blues, rock en jazz.
2006
Eind januari is Bertus Borgers voor het eerst te zien als voorlezer in een kindervoorstelling waarvoor hij ook de muziek heeft geschreven. In Het Paleis te Antwerpen leest Borgers voor uit het boek Het Schaampaard van Kees van Kooten. Op 1 februari is de saxofonist te gast tijdens het optreden van Golden Earring in Ahoy' te Rotterdam. In het voorjaar speelt hij mee de eerste reeks theatervoorstellingen van het programma Café Weemoed van Raymond van het Groenewoud. De laatste voorstelling van Wat Nou Grens, op 13 april te Veldhoven, is tevens het laatste optreden van de Foyer Rock Band in de bezetting met bassist Richard Plukker, drummer Koen Rijnbeek en gitarist Ruud Borgers. Bertus Borgers' zingende dochter Nova, die afstudeert aan de Rockacademie, neemt samen met haar vader enkele van diens nummers op.
2010
Tegelijk met het album Ver Van Hier brengt Bertus Borgers met Weg Van Hier zijn eerste verhalenbundel uit. Op de cd zingt Borgers over heimwee en berusting, weggaan en thuiskomen. Het boek gaat over de avonturen die hij als jonge man tussen mei 1967 en augustus 1968 heeft beleefd.
2011
In zijn theatershow en gelijknamige boek Ik Hou Van Herman vertelt Bertus Borgers over zijn vriendschap met Herman Brood, vanaf hun eerste ontmoeting in 1973 tijdens een jamsessie tot en met Broods laatste rit naar crematorium Westgaarde.
2012
Samen met Gerard Boontjes neemt hij afscheid als directeur van de Rockacademie in Tilburg.
Discografie Bertus Borgers
Albums | Singles | Compilaties | Overig | Gastbijdragen
Demo '74
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 1980 |
Label | Ariola, 200683 |
Bertus Borgers & The Groove : Live
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1991 |
Label | Universe, CDLS 80719 |
gastmuzikant | Julya Lekranty |
gastmuzikant | Mildred Douglas |
gastmuzikant | Tineke Schoemaker |
gastmuzikant | Renee van de Graaf |
Cool In July
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1992 |
Label | Universe, CDSP 95729 |
gastmuzikant | Julya Lekranty |
gastmuzikant | Lex Bolderdijk |
gastmuzikant | Åke Danielson |
gastmuzikant | Ben Blue |
gastmuzikant | Judith Scholte |
gastmuzikant | Daniëlle Mulder |
gastmuzikant | Ingrid Mank |
gastmuzikant | Tineke Schoemaker |
gastmuzikant | Renee van de Graaf |
Antwerpse Sessie
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2001 |
Label | Eigen beheer |
Bijzonderheden | mini-album; oplage: 400 |
Z.G.A.N.
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2003 |
Label | Wammes, WR 148 |
gastmuzikant | Raymond van het Groenewoud |
gastmuzikant | Floor Jansen |
gastmuzikant | Nova Borgers |
gastmuzikant | Josefien Terburg |
gastmuzikant | Thomas Vanelslander |
gastmuzikant | Cesar Janssens |
Ver Van Hier
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2010 |
Label | HB Records, 091108 |
gastmuzikant | Nova Borgers |
gastmuzikant | Ruud Borgers |
gastmuzikant | Peer Borgers |
gastmuzikant | Steven van Gool |
gastmuzikant | Lody Borgers |
gastmuzikant | Jaap van Beusekom |
gastmuzikant | Cesar Janssens |
gastmuzikant | Ron van Wanrooy |
engineer | Ron van Wanrooy |
Ik Hou Van Herman
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2013 |
Label | Bogey Music |
Night Cat
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | 7", 1981 |
Label | CBS, 1575 |
B-kant | You're The One |
(Bring Me The) Good News
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CDS, 1995 |
Label | Virgin, 165 558 |
Betaal
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CDS, 2003 |
Label | Wammes, WR 144 |
B-kant | Welkom In De Club |
Polle Eduard - Bad Boy
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | 7", 1971 |
Label | Polydor, 2050.102 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
Robert Jan Stips - Nevergreens
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 1976 |
Label | Polydor, 2925041 |
gastmuzikant | Rinus Gerritsen |
gastmuzikant | Cesar Zuiderwijk |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
Bijzonderheden | onder de naam Stars & Stips; in 1999 ook op cd uitgebracht |
Rosa King & Upside Down - So Far To Go
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 1980 |
Label | Caribbean Circle, F.C. 30505 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Nippy Noya |
Rosa King & Upside Down - Too Busy
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 1980 |
Label | Pop Eye, PE 105 |
gastmuzikant | Candy Dulfer |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Cora Hollema |
producer | Bertus Borgers |
engineer | Peter Riebeek |
arrangeur | Saskia Laroo |
Bijzonderheden | met bijdragen van Robbie Schouten (gitaar), Richie Pattiselano (gitaar), Rainer Bleck (bas), Dennis Breidel (drums) en Nippy Noya (percussie op Can't Go Through Life) plus gastbijdragen van Billy Brooks, North Sea Lady Horns Secton en Caroline Schönveld |
Boom Boom Mancini - Boom Boom Mancini
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 1985 |
Label | Ring, 207772 |
producer | George Kooymans |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
producer | Barry Hay |
Boom Boom Mancini - Red Skies
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | 7", 1985 |
Label | Ring, 107663 |
producer | George Kooymans |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
producer | Barry Hay |
Hitnotering |
12-10-1985, Top 40, 3 weken, plaats 32
|
Batmobile - Bail Was Set At $ 6,000,000
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 1988 |
Label | Nervous Records, Nerd 035 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
Muskee - Cut The Luxe
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1991 |
Label | North Star Recordings, LL 199006 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | John Lagrand |
gastmuzikant | Marieke Langkamp |
Red Rooster Club - Red Rooster Club Live
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1994 |
Label | Blueswork, 1001 |
gastmuzikant | Kaz Lux |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Tineke Schoemaker |
Rick DeVito - Tribute to the livestyle
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1994 |
Label | Polydor, 523 187-2 |
gastmuzikant | Ruud Breuls |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Wim Both |
gastmuzikant | Philip Kolb |
gastmuzikant | Bert Boeren |
gastmuzikant | Jan Kooper |
Bijzonderheden | Rick Devito Band |
Rosa King & Upside Down - 25 Years : Still Going Strong
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 1996 |
Label | Riff, 850542 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Jan Akkerman |
gastmuzikant | Saskia Laroo |
Muskee - Live
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1996 |
Label | Harbour, HR 606922 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
Bijzonderheden | er bestaat ook een versie van deze cd op het Black & Whitelabel waarop een symfonisch arrangement is te vinden van Window Of My Eyes |
Kaz Lux - Echoes And Countrybutions
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1998 |
Label | Dig It!, 567919-2 |
gastmuzikant | Rens van der Zalm |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Rudy de Queljoe |
gastmuzikant | Ad van Meurs |
Bijzonderheden | bevat ook bijdragen van de Belgische gitarist Jean-Marie Aerts |
Dimitri van Toren - Verder Almaar Dichter
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 1998 |
Label | Salud, DB 44983 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Bart Brouwer |
gastmuzikant | Jos van Dungen |
gastmuzikant | Pieter Koster |
gastmuzikant | Stan Stolk |
gastmuzikant | Angelo van den Burg |
gastmuzikant | Ruud Borgers |
producer | Ruud Borgers |
gastmuzikant | Sander Berkvens |
Golden Earring - Last Blast Of The Century
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | 2CD, 2000 |
Label | CNR, 2004480 |
engineer | John Sonneveld |
producer | John Sonneveld |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Berget Lewis |
Hitnotering |
15-01-2000, Albumlijst, 16 weken, plaats 4
|
Dimitri van Toren - De vertelling gaat door
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2003 |
Label | Wammes, WR 142 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Bart Brouwer |
gastmuzikant | Onno Kuipers |
gastmuzikant | Koen Rijnbeek |
producer | Ruud Borgers |
gastmuzikant | Ruud Borgers |
gastmuzikant | Nova Borgers |
gastmuzikant | Hermano de la Huerte |
gastmuzikant | Geurt Engelsman |
gastmuzikant | Cindy Stevens |
gastmuzikant | Marie Claudine van Vlemen |
gastmuzikant | Ron van Wanrooy |
Dimitri van Toren - Mijn Generatie
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2004 |
Label | Red Bullet, RB 66.237 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Bart Brouwer |
gastmuzikant | Renee Frankhuizen |
gastmuzikant | Onno Kuipers |
gastmuzikant | Stan Stolk |
gastmuzikant | Ruud Borgers |
producer | Ruud Borgers |
gastmuzikant | Cindy Stevens |
gastmuzikant | Marie Claudine van Vlemen |
gastmuzikant | Sander Berkvens |
Ton Engels - Welkom Bej De Minse
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2004 |
Label | Vulcano Records |
gastmuzikant | Pieter Douma |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Hein Offermans |
arrangeur | Frans de Berg |
Hitnotering |
22-01-2005, Albumlijst, 4 weken, plaats 50
|
Denvis - Comin' Home
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2006 |
Label | Rosa Records, RRM 0606 |
gastmuzikant | Jaap van Beusekom |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
engineer | Bas Van Wageningen |
producer | Mark Trash |
gastmuzikant | Mark Trash |
gastmuzikant | Richard Plukker |
engineer | Ernst van Wageningen |
gastmuzikant | Veetje |
gastmuzikant | Daan Koch |
componist | Arno Landsbergen |
gastmuzikant | Arno Landsbergen |
gastmuzikant | Jorrit de Kort |
gastmuzikant | Marcel Louwers |
gastmuzikant | Igor de Wit |
Golden Earring - Live In Ahoy 2006
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | DVD, 2006 |
Label | Universal, 170 976-0 |
engineer | John Sonneveld |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Sidney Katz |
The New Electric Chamber Music Ensemble - The Spirit Of Eindhoven
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2006 |
Label | Eigen beheer, TNE 19662006 |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
gastmuzikant | Bonkie Bongaerts |
Bijzonderheden | cd in dvd-verpakking; inclusief boekje |
Denvis & The Real Deal - Join The Circus
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2010 |
Label | Drugmoney Records |
gastmuzikant | Peter te Bos |
gastmuzikant | Jaap van Beusekom |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
engineer | Gabriël Peeters |
Denvis & The Real Deal - Corazón
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | CD, 2012 |
Label | Onbekend |
muzikant | Björn van der Doelen |
muzikant | Bertus Borgers |
producer | Gabriël Peeters |
Orgel Vreten - The Merciless Hammond Battle
Act | Bertus Borgers |
Type en jaar | LP, 2012 |
Label | Eigen beheer, ORGV0001 |
gastmuzikant | Pablo van de Poel |
gastmuzikant | Bertus Borgers |
In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.
Audio/Video Bertus Borgers
Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen