Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bløf

Periode

1992 - heden

Genre

Gouden Harp, Nederlandstalig, pop, rock

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Blof

Bløf

Zeeuwse groep, die vanaf de late jaren negentig zeer succesvol is met Nederlandstalige popliedjes met een literaire inslag.
Volledige biografie...

Bezetting

Norman Bonink   drums
Paskal Jakobsen   gitaar, zang
Bas Kennis   toetsinstrumenten, zang
Peter Slager   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Henk Tjoonk   drums
Chris Götte   drums

Genoemd in de biografie van

1987   Charles Nagtzaam
1994   Angelo van den Burg
1996   Hans Bunt
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bløf

Zeeuwse groep, die vanaf de late jaren negentig zeer succesvol is met Nederlandstalige popliedjes met een literaire inslag.

1992

De groep wordt opgericht door bassist Peter Slager, die ook tekent voor de Nederlandstalige teksten. De cd Open van The Scene inspireert de Neerlandicus Slager het ook eens in zijn moerstaal te proberen. Zakelijke motor van de band is drummer Henk Tjoonk.

The Scene

1993

Na een jaar songschrijven en repeteren volgt het eerste optreden. Mede dankzij de opkomende belangstelling voor Nederlandstalige rock slaat de band aan. Al snel hebben de muzikanten een goed gevulde agenda.

1994

Jakobsen speelt ook nog in de Vlissingse rockband Wolfclan Sister waarmee hij Engelstalige rock maakt. In november begint Bløf aan het debuutalbum Naakt Onder De Hemel. De plaat wordt opgenomen in een verlaten bedrijfspand in Zierikzee. Met behulp van vrienden richt de groep daar een tijdelijke studio in.

Wolfclan Sister

1995

Naakt Onder De Hemel wordt in februari in eigen beheer uitgebracht. Enthousiaste reacties van pers en publiek bezorgen Bløf de nodige publiciteit. De eerste oplage van duizend stuks is in korte tijd uitverkocht. In de loop van het jaar sluit de band een distributieovereenkomst met EMI Music, waardoor het debuutalbum ook landelijk wordt verspreid. Zonder een hit te worden is de single Verkeerd Gedeeld veelvuldig op de radio te horen. De band doet ook mee aan de NCRV Popslag, wat ook weer wat airplay oplevert.

1996

Bløf Het eveneens van het eerste album afkomstige Aan De Kust groeit uit tot het nieuwe volkslied van Zeeland, overigens zonder tot de landelijke media door te dringen. Bløf wordt door de Provincie Zeeland onderscheiden met de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs voor jong talent. Het aan deze prijs verbonden geldbedrag wordt besteed aan de opnamen van een nieuw album. Alvorens de studio in te gaan, vertrekt de groep naar Frankrijk. Daar wordt in een afgelegen landhuis de basis gelegd voor het tweede album.

1997

Bløf In januari start Bløf in de NOB-studio's de opnamen voor het album Helder, wederom een eigen beheer-productie. Samen met producer Hans Bunt worden zestien nummer opgenomen. De plaat verschijnt in september. De singles Helder en Zeven Nachten worden geen hit. Eind '97 staat de band op het punt van ontbinden. Uiteindelijk wordt besloten drummer Henk Tjoonk uit de groep te zetten en er nog één keer met volle kracht voor te gaan. De groep gaat in zee met voormalig Doe Maar-manager Frank van der Meijden, die een volwaardig platencontract bij EMI regelt. Tjoonk wordt vervangen door Chris Götte.

Hans Bunt

1998

Bløf Het offensief heeft succes. De derde single van Helder, de pianoballade Liefs Uit Londen, wordt vrijwel direct een hit. Op 10 maart maakt Bløf live-opnamen in discotheek The Nighttrain in Middelburg, die op een extra bij Helder gevoegde cd verschijnen. De volgende twee singles komen van die live-plaat: Aan De Kust en Wat Zou Je Doen, beiden oorspronkelijk van Naakt Onder De Hemel. De twee singles worden grote hits en Bløf stoot door naar de top van de Nederpop. Tijdens het straatfestival in Vlissingen, op 2 en 3 juli, treedt de groep op met het Zeeuws Orkest. Op veler verzoek verschijnen opnamen van dit optreden op de mini-cd XXL. Het jaar eindigt in mineur. De band spant een proces aan tegen Tijs Hofman Management, dat de boekingen voor de groep verzorgt. De band beticht de boeker ervan de boekhouding niet goed te hebben verzorgd. De muzikanten eisen een schadevergoeding en een boekenonderzoek door een accountant. De rechtbank in Breda wijst de schadevergoeding in eerste instantie af, maar wijst de boekencontrole toe. Het album Helder verkoopt nog steeds goed en wordt platina.

1999

Bløf In de Brusselse ICP Studio neemt de band onder productionele leiding van Peter Bauwens (2 Unlimited) en Ronald Vanhuffel (Dinky Toys) een nieuwe cd op. Ondertussen mag de band de ene na de andere onderscheiding in ontvangst nemen. Op 24 januari krijgt de band de Thermpos Cultuurprijs van de stad Vlissingen. In februari wordt Bløf onderscheiden met een Zilveren Harp. De kijkers van de TROS geven de band in de tv-uitzending ook nog de publieksprijs. Ook ontvangt de groep twee nominaties voor een Edison. Op 14 februari (Valentijnsdag) krijgt de band een Hitkrant Award. Om warm te draaien voor de tournee ter promotie van Boven doet Bløf in maart een Marlboro Flashback tour, waarbij nummers worden gespeeld van Doe Maar. Saillant detail is dat Bløf-manager Frank van der Meyden destijds manager was van Vrienten en Jansz c.s. Het muisje krijgt nog een staartje als de leden van Doe Maar na het zien van één van deze Flashback-optredens van Bløf besluiten weer bij elkaar te komen. In april komt Boven op de markt, voorafgegaan door de succesvolle single Harder Dan Ik Hebben Kan. De cd laat een wat harder, meer rockgetint geluid horen. Het publiek vindt het prima: het album is binnen een half jaar platina. In juni verschijnt het boek Rijden Door De Nacht, waarvoor journalist Ernst Jan Rozendaal en fotograaf Lex de Meester de band een aantal maanden volgen. De muzikanten komen veelvuldig zelf aan het woord in dit 120 pagina's tellende boek. In september reist de groep naar Spitsbergen voor een TV-special. 'Het meest noordelijke concert ooit' krijgt vermelding in het Guinness Book Of Records. In het najaar doet de band een akoestische theatertournee. Peter Slager en Paskal Jakobsen schrijven het nummer Leun Op Mij voor Ruth Jacott.

2 Unlimited Doe Maar Ruth Jacott

2000

Bløf Bløf krijgt de gouden notenkraker van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond en bovendien een Edison als Beste Nederlandse Groep. De single Dansen Aan Zee is een hit. Paskal Jakobsen ontvangt uit handen van Gerard Cox de Bob Scholte ring. De verrichtingen van Bløf in de studio voor het album Watermakers zijn te volgen via de website van de band. Op uitnodiging van Radio 538 gaat Bløf naar de Olympische Spelen in Sydney om enkele optredens te doen. Eén ervan wordt live uitgezonden via internet. Er wordt dit jaar een speciale platenbon voor Bløf uitgegeven. Alleen met deze bon is een cd-romversie van Watermakers te koop die onder andere toegang geeft tot een geheime website van de band. Van het titelnummer is tijdelijk een akoestische vesie van internet te downloaden die niet op het album staat. Het album Watermakers wordt in de eerste week dat het uit is al platina en Boven behaalt zelfs de dubbel platina status. Paskal Jakobsen levert een gastbijdrage op O Destino, het vierde album van Fernando Lameirinhas. Op 30 november wordt het optreden in Tilburg afgebroken als zanger Jakobsen instort wegens oververmoeidheid.

Fernando Lameirinhas Gerard Cox

2001

Na een gedwongen rustpauze pakt Bløf de draad weer op en speelt de band ondermeer in Ahoy' (15 januari). Op 27 februari krijgt Bløf naar aanleiding van het album Watermakers een Edison in de categorie Beste Groep Nationaal. Drummer Chris Götte komt op zaterdagmiddag 17 maart om het leven bij een ongeluk op de A58 bij Nieuw en Sint Joosland bij Middelburg. Honderden geschokte fans laten een condoléance achter in het gastenboek op de site van de band. Op 22 maart wordt in de Zeelandhallen te Goes een herdenkingsdienst gehouden. In juni verschijnt alsnog het album Oog In Oog, live opgenomen in Ahoy' op maandagavond 15 januari. De cd is alleen via internet te koop en de opbrengsten gaan naar Warchild. Samen met drummer Norman Bonink (Frank Boeijen) gaat de band in augustus de studio voor het opnamen van de cd Blauwe Ruis. Vanaf midden oktober bereidt de band middels enkele try-outs in Zeeland zich voor op de tournee die begin 2002 van start gaat.

Frank Boeijen

2002

Het album Blauwe Ruis komt in januari binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het concert in april van Bløf samen met het Metropole Orkest verschijnt eind oktober op DVD. Het schijfje bevat het volledige optreden en dus niet de samenvatting zoals die op televisie te zien is geweest. De single Meer Van Jou bevat de live-versie die is opgenomen tijdens een van de Ahoy'-concerten. Bløf schrijft een nummer voor de SBS6 politieserie Luifel & Luifel. Het lied, getiteld Onderhuids, is te horen bij het begin en eind van alle dertien afleveringen. Eind november worden alle vier eerder uitgebracht albums (Naakt Onder De Hemel, Helder, Boven en Watermakers) in een verzamelbox heruitgebracht.

Metropole Orkest

2003

Bløf Op 24 februari krijgt Bløf tijdens het Harpengala in Bussum een Gouden Harp uitgereikt. Op 6 maart krijgt de band in de Heineken Music Hall een Edison Music Award uitgereikt in de categorie beste groep nationaal en de publieksprijs voor het beste album nationaal. 3 en 4 juni presenteert Bløf in Vredenburg Utrecht het album Omarm. Het album is de eerste nieuwe titel die direct als superaudio-cd uitkomt. Na het eerste optreden in Vredenburg krijgt Bløf twee gouden platen uitgereikt. Een voor hun album Omarm en een voor hun in 2002 uitgebrachte dvd Tussen Nacht En Morgen (Live Met Het Metropole Orkest). Bløf is daarmee op dat moment na Marco Borsato de tweede Nederlandse act met een gouden dvd op haar naam. Op de single Misschien Niet De Eeuwigheid staat ook een cover van Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder van Ramses Shaffy. Op 20 oktober reist Bløf naar Kenia waar ze ontwikkelingsprojecten van Plan (voorheen Foster Parents Plan) bekijken en optreden met Keniaanse artiesten en kinderen om de landelijke scholierenactie Schaatsen En Zwemmen Voor Water kracht bij te zetten. In december speelt Bløf in een uitverkocht Ahoy' tijdens Live38, een avond georganiseerd door Radio 538.

Ramses Shaffy

2004

Bløf Bløf krijgt tijdens het Noorderslagfestival de Popprijs 2003 uitgereikt. 'De band heeft in het afgelopen decennium een hoogstaand oeuvre afgeleverd, dat hartverwarmend en eigenzinnig is. Bløf is een voorbeeld voor de popwereld', aldus de jury. Het tweede liedje op de single Hart Tegen Hart is Nishike, een akoestische versie van Omarm, vertaald in het Swahili en gezongen door Harry Kymani. De opnamen zijn in oktober 2003 gemaakt in Nairobi. De Zeeuwse band vervolgt de muzikale wereldreis en doet optredens op Curaçao en Cuba (waar een duet wordt opgenomen met Eliades Ochoa van Buena Vista Social Club). Bløf reist naar de Verenigde Staten om nummers op te nemen met de Amerikaanse band The Counting Crows. Hun gezamenlijke single Holiday In Spain haalt de eerste plaats van de Top 40. De Edison voor beste groep nationaal gaat op 23 maart net als een jaar eerder naar Bløf. In oktober geven Bløf en het Metropole Orkest zeven concerten in diverse muziektheaters in het land, gepresenteerd door Radio 2. De concerten zijn een vervolg op een eerder optreden van het orkest en de band in 2002. Naast het oudere werk worden ook nummers van het laatste album Omarm uitgevoerd in een nieuw arrangement. Bløf speelt op Rock in Rio, het grootste festival ter wereld dat van 28 mei tot en met 6 juni in het Portugese Lissabon plaatsvindt. In Lissabon neemt de band ook muziek op met zangeres Cristina Branco. De DVD Bløf Live 2004 is een registratie van de optredens op 3 en 4 februari in Ahoy'. De compilatie Het Eind Van Het Begin bevat een carrièreoverzicht. Op de speciale edities van de cd staan B-kantjes en speciale opnamen zoals het het nieuwe nummer Zwart Water en livetracks met Heather Nova, Herbert Grönemeyer, Cristina Branco en Thé Lau.

2005

Naar aanleiding van de zeebeving in Azië en gedeeltes van Afrika vinden in de eerste week van januari in heel Nederland benefietacties plaats. Bløf staat samen met o.a. DJ Tiësto, Di-rect, Trijntje Oosterhuis, Acda en De Munnik, Dinand Woesthoff, Berget Lewis en Xander de Buisonjé belangeloos op het festival dat 6 januari plaatsvindt op de Dam te Amsterdam. Begin februari verschijnt van Bløf de compilatie Het Eind Van Het Begin op een Music Memory Card. Bløf is de eerste Nederlandse band die een Music Memory Card uitbrengt. De kaart is af te luisteren op mobiele telefoons, mp3-spelers en PDA's (personal digital assistants). Op 14 februari winnen Bløf en Counting Crows tijdens de uitreiking van de Edisons de publieksprijs voor beste single met het nummer Holiday in Spain. Paskal Jakobsen levert gastbijdragen op het album Even Stil van Brainpower. Bløf neemt in de Ierse studio Pickering House nummers op met banjo- en mandolinespeler Terry Woods (The Pogues), speelt in India met onder meer tablaspeler Rafiuddin Sabri, op het Japanse eiland Sado met de beroemde Kodo-drummers, in Australië met didgeridoospeler Mark Atkins, in Turkije met multi-instrumentalist Faruk, in Argentinië met een tango-orkest en in Bhutan met etnomusicoloog Jigme Drukpa. De band gaat met een filmcrew op bezoek bij een ziekenhuis in St. Petersburg voor een reportage over een spuitenruilprogramma tegen AIDS.

Brainpower

2006

Bløf De titel van het album en de dvd Umoja komt uit het Swahili en betekent eenheid of saamhorigheid. Het is een verslag van de muzikale reizen die Bløf de afgelopen jaren heeft gemaakt. De eerste single van het album is Aanzoek Zonder Ringen. De single komt in februari vanuit niets binnen op de eerste plaats van de Single Top 100 van de Megacharts en komt ook op nummer 1 terecht van de Top 40. Later in het jaar verschijnen ook de albumtracks Hemingway en Aanzoek op single. In mei behaalt Umoja de dubbel platina status met een verkoop van meer dan 140.000 exemplaren. Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in maart in de Melkweg, tijdens de afsluiting van het Weekend van de Nederlandse Popmuziek, wint Bløf een Award in de categorie Beste Band. Bløf speelt dit jaar onder meer op Pinkpop en tijdens het eigen festival Concert At Sea. Het duizendste concert van de band is op 9 september in Spaarnwoude. Op 29 september openen de leden van Bløf aan de Amstelveenseweg in Amsterdam het fair trade-restaurant Umoja dat geheel geïnspireerd is door het gelijknamige album.

2007

Bløf Toetsenist Bas Kennis levert bijdragen op het debuutalbum Unwind van VanVelzen, als producer en als gastmuzikant. Op 15 april wint Bløf vier 3FM Awards: voor beste band, beste popartiest, beste album (Umoja) en beste zanger (Paskal Jakobsen). Na de uitverkochte theatertournee start Bløf in april een korte voorjaarstournee met onder meer een optreden op 30 juni tijdens de tweede editie van het festival Concert At SEA op de Zeeuwse Brouwersdam. Eind juni krijgt de band een triple platina award voor Umoja. Van het album zijn meer dan 210.000 exemplaren verkocht. Bløf verzorgt de titelsong voor de Nederlandse romantische komedie Alles Is Liefde (oktober) van regisseur Joram Lürsen.

VanVelzen

2008

Bløf reist naar het Ierse Celbridge om van 22 januari tot 10 februari in de studio Pickering House te werken aan een volgend album. Op 15 maart 2008 doet Bløf in de Heineken Music Hall een eenmalig optreden met 15 muzikanten van de drumgroep Kodo van het Japanse eiland Sado. De imposante taiko-drums van Kodo zijn soms enkele meters groot. Vanaf april doet Bløf tot en met juni een tournee van slechts zes optredens in grote zalen te Groningen, Eindhoven, Apeldoorn, Utrecht, Alkmaar en Arnhem. Geïnspireerd door de moed en het doorzettingsvermogen van drie, in ballingschap levende, jonge Tibetaanse nonnen in opleiding, brengen Peter Slager en Bas Kennis in april samen met Anneke van Giersbergen (Agua de Annique), Loten Namling, Bart van der Weide (Racoon), JW Roy, Dennis van Leeuwen (Kane), Jeroen Goossens (JW Roy) en tekstschrijver Gerard van Maasakkers de benefietsingle Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan uit. De gehele opbrengst komt ten goede aan de drie nonnen. Bløf wint in juni tijdens het Festival Mundial in Tilburg de Millennium Development Goals Award. De groep sleept deze prijs in de wacht omdat de organisatie van mening is dat de band een bijdrage heeft geleverd aan de armoedebestrijding. Paskal Jakobsen zingt een liedje op het album Memorias De Cuba van Carel Kraayenhof. De single Oktober komt binnen op 1 en is daarmee de vierde nummer 1-hit in de Single Top 100 voor Bløf. Het album Oktober is een ingetogen, akoestische plaat met teksten die dicht bij huis blijven. De Belgische zangeres Sarah Bettens levert in meerdere nummers een gastbijdrage. Aan het eind van het jaar stopt Frank van der Meijden na elf jaar trouwe dienst als manager van Bløf. Wel blijft hij als adviseur bij de band betrokken.

Agua de Annique Carel Kraayenhof Gerard van Maasakkers JW Roy Kane Racoon

2009

Bij de uitreiking van de Edisons, op 22 maart in het Beurs-WTC-gebouw in Rotterdam, wint Bløf een Edison Pop Award in de categorie Beste Groep. Het album April is het afsluitende deel van een akoestisch tweeluik dat in 2008 opende met het album Oktober. Waar Oktober een herfstige stemming heeft, heerst op April een veel luchtiger lentegevoel. De cd komt direct binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Op 26 en 27 juni organiseert Bløf de vierde editie van Concert At Sea op de Zeeuwse Brouwersdam. De optredende acts zijn ditmaal Marco Borsato, Golden Earring, VanVelzen, Racoon, Bertolf en Ilse DeLange. Traditiegetrouw sluit Bløf zelf het festival af. Bløf schrijft het titelnummer De Storm (Geef Niet Op) voor De Storm, de speelfilm over de watersnoodramp van 1953. De band reist in augustus naar het Japanse eiland Sado om op te treden tijdens het Earth Celebration Festival, het eigen festival van Kodo, de Japanse slagwerkgroep die ook is te horen op het album Umoja. Terug in Nederland bereidt Bløf zich voor op de concerten op 3 en 4 december in de Heineken Music Hall.

2010

Met de jubileumvoorstelling 10 Jaar In Het Theater brengt Bløf een selectie uit tien jaar theaterconcerten, een voorstelling waarin alle grote hits van de band de revue passeren. Bij de start van de theatertournee verschijnt het album Live In Het Nieuwe Luxor. De cd is in eerste instantie alleen verkrijgbaar tijdens de concerten en bevat twaalf nummers die opgenomen zijn tijdens de theatervoorstellingen in het Nieuwe Luxor Theater in april 2009. De vijfde editie van Bløfs tweedaagse popfestival Concert At Sea vindt plaats op 25 en 26 juni. Tijdens de clubtournee in het najaar, die 9 oktober van start gaat in Den Haag, speelt Bløf ook materiaal van het studioalbum dat gepland staat voor begin 2011. Het voorprogramma wordt verzorgd door Patrick Le Duc, de singer-songwriter voor wie Peter Slager en Paskal Jakobsen het debuutalbum Square Moods hebben geproduceerd.

2011

Vooruitlopend op het album Alles Blijft Anders (februari) verschijnt eind januari de single Beter. Naast de reguliere versie van het album verschijnt ook een luxe box, vormgegeven door Anton Corbijn en met naast de cd een dvd met een extra lange versie van het televisieprogramma Evenblij Met... Bløf, een fotoboek, een poster, drie ansichtkaarten en een dubbelelpee op vinyl met uitklaphoes inclusief een bonustrack. In februari en maart gaat de band het land in voor de Alles Blijft Anders Club Tour. Op 14 april, tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in Amsterdam, wint Bløf in de categorie Beste Artiest Pop. Op 18 juni wordt de tweede dag van het jaarlijkse festival Concert At SEA door de burgemeester van Schouwen-Duiveland afgelast in verband met het slechte weer. Bløf reist in het najaar door Nederland met de Alles Blijft Anders Najaarstour met optredens in Alkmaar, Utrecht, Zoetermeer, Enschede, Arnhem, Leeuwarden, Zwolle, Eindhoven en Groningen. De band pakt fors uit met een volledige rockshow inclusief een uitgebreide licht- en lasershow. De zeven nummers tellende EP Radio Berlijn (november) bevat gastbijdragen van Krystl en Sabrina Starke en een remix van het nummer Was Je Maar Hier door producer Chew Fu. De EP wordt los uitgebracht en als bonus-cd bij de nieuwe versie van het album Alles Blijft Anders.

Chew Fu Krystl Sabrina Starke

2012

Bløf in 2012 In zijn boek Hier: 20 Jaar Bløf (april) tekent journalist Ernst Jan Rozendaal de twintigjarige geschiedenis op van de Zeeuwse band. Rozendaal schreef eerder het Bløf-boek Rijden Door De Nacht (1999). Op 23 en 30 juni is de band weer gastheer van Concert At Sea aan de Brouwersdam in Zeeland met optredens van onder anderen Golden Earring, Ilse DeLange, Acda en De Munnik, Trijntje Oosterhuis, VanVelzen, De Dijk, Waylon, Go Back To The Zoo, Lefties Soul Connection en Lorrainville. Bløf is de eerste winnaar van de nieuwe Radio 2 Mijlpaal-prijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest of een band die een grote bijdrage levert aan de hedendaagse popmuziek. De winnaar krijgt een kunstwerk en een speciaal concert, op 28 oktober in de kleine popzaal van het Ziggo Dome in Amsterdam. Op 3 november viert Bløf het twintigjarig jubileum met een concert in de grote zaal van Ziggo Dome. Ter ere van het twintigjarige bestaan van de band brengt PostNL een exclusief postzegelboekje op de markt, bestaand uit 15 postzegels en foto's van de band die gemaakt zijn door verschillende fotografen, waaronder Anton Corbijn.

2013

Op 9 januari worden de 100% NL Awards 2012 uitgereikt door de commerciële radiozender 100% NL. Bløf is winnaar in de categorie Artiest Van Het Jaar. Zanger Nielson, bekend van het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, vertolkt in een commercial van ING het nummer Hier van Bløf. Het nummer Zaterdag is 700 afleveringen gebruikt als openingstune voor NCRV’s Cappuccino op Radio 2. Op 16 februari houdt de band de nieuwe versie ten doop die exclusief voor het radioprogramma is geschreven. Bløf maakt samen met singer-songwriter Nielson de titelsong voor de speelfilm Mannenharten van Mark de Cloe die eind november in de Nederlandse bioscopen draait.

Nielson

2014

In maart ontvangt de groep een Edison voor hun oeuvre. 25 april komt het album In Het Midden Van Alles uit. De bijbehorende clubtour is nog voor de release uitverkocht.

Discografie Bløf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bløf

Audio/Video Bløf

Video Bløf

Het begin
Het begin
Voorbeelden
Voorbeelden
De eerste plaat
De eerste plaat
Radio 3FM
Radio 3FM
De comeback
De comeback
Het creative proces
Het creative proces
De druk
De druk
Chris
Chris
Blauwe Ruis
Blauwe Ruis
Complete Interview
Complete Interview
Bløf - Hier (Live - Ziggo...
Bløf - Hier (Live - Ziggo Under Construction Concert)
Bløf - Mooie Dag
Bløf - Mooie Dag
Bløf - Harder dan ik hebb...
Bløf - Harder dan ik hebben kan [Harder than I can handle, English subtitles]
BLØF - Hou Vol Hou Vast (...
BLØF - Hou Vol Hou Vast (officiële videoclip)
BLØF - Beter (officiële v...
BLØF - Beter (officiële videoclip)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Blauwe Ruis

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer