Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLACK SLACKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1991

Genre

rockabilly

Black Slacks

Rockabilly-formatie uit de IJmond die in diverse bezettingen meer dan 700 optredens doet in Nederland, maar geen plaat uitbrengt. In december verschijnt postuum een verzamel-cd opgedragen aan de in 1997 overleden drummer Wilfrid Snellens.
Volledige biografie...

Bezetting

Roland Luttik   basgitaar
Wilfrid Snellens   drums

Overige muzikanten

Fred Kienhuis   gitaar, zang
Dirk van der Meij   gitaar
Barend Middelhoff   saxofoon
Richmond van Gessel   gitaar, zang
Gerrit van der Linden   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   Jack Of Hearts
1992   Drippin' Honey

Biografie Black Slacks

Rockabilly-formatie uit de IJmond die in diverse bezettingen meer dan 700 optredens doet in Nederland, maar geen plaat uitbrengt. In december verschijnt postuum een verzamel-cd opgedragen aan de in 1997 overleden drummer Wilfrid Snellens.

1985 - 1986

Met zanger/gitarist Hans Beck worden opnamen gemaakt voor een eerste demo en een 10". De plaat komt echter niet uit. Beck duikt later op in de band The Willie Dixongs.

The Willie Dixongs

1987

Fred Kienhuis (ex-World War Rockers) neemt de plaats van Beck over. Het vele optreden brengt de band ondermeer naar het Oerol Festival op Terschelling waar live-opnamen worden gemaakt.

World War Rockers

1988 - 1989

Kienhuis richt de Jack of Hearts op. Gerrit van der Linden neemt de zang voor zijn rekening en Dirk van der Meij wordt de nieuwe gitarist. In Spoor 48 te Beverwijk worden demo's opgenomen.

1989 - 1990

Als Van der Linden en Van der Meij verder gaan met de Weekend Warriors neemt Ritch van Gessel hun plaats in. Samen met saxofonist Barend Middelhoff maakt de band opnamen voor de Holland Billie verzamel-cd's van het Rockhouse label. Na 1990 houdt de band op te bestaan. Van Gessel speelt verder met Chicago Shakedown, de voorloper van Drippin' Honey.

Chicago Shakedown

2000

In december verschijnt postuum de verzamel-cd 1985-1990 samengesteld door Dirk van der Meij, Michael Beekman en bassist Lut Luttik. De cd is opgedragen aan de in 1997 overleden drummer Wilfrid Snellens die gedurende het bestaan van de Black Slacks samen met Luttik de constante factor was in de band.

Discografie Black Slacks

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Black Slacks

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer