Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLIND SIGHT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Blind Sight

Periode

1996 - heden

Genre

hardcore, thrashmetal

Online

Officiële website

Blind Sight

Blind Sight uit Noord-Brabant speelt rauwe, melodieuze thrash metal geïnspireerd door old-school metal van onder meer Metallica, Pantera, Machine Head, Fear Factory en Slayer.
Volledige biografie...

Bezetting

Tommie Bonajo   gitaar, producer
Geert Kroes   basgitaar, zang
Dave van Loon   gitaar
Emile Schoenmakers   drums

Overige muzikanten

Mark Raijmakers   gitaar
Auke Visser   achtergrondzang, gitaar

Biografie Blind Sight

Blind Sight uit Noord-Brabant speelt rauwe, melodieuze thrash metal geïnspireerd door old-school metal van onder meer Metallica, Pantera, Machine Head, Fear Factory en Slayer.

1996 - 2003

Blind Sight wordt opgericht in Grave. De band speelt in eerste instantie voornamelijk covers van onder meer Pantera, Machine Head en Life Of Agony en doet mee aan locale en regionale popprijzen. Met de komst van gitarist Mark Raijmakers komt er schot in de carrière van de band. Blind Sight gaat de studio in voor de opnamen van een eerste EP.

2004

Blind Sight Na de release van de debuut-EP Lies In Conviction in april speelt het kwartet op de grote podia van Nederland, onder meer met Avenged Sevenfold en Within Temptation. Blind Sight presenteert een uitzending van Heavy Alternative op radiostation KinkFM, staat op het festival Crossover Crash 4 in de Melkweg en doet mee aan de Antidote-tournee door Nederland. In het najaar verlaat gitarist Mark Raijmakers de band. Hij wordt vervangen door Tommie Bonajo.

Within Temptation

2005 - 2006

In 2005 werkt de band onder productionele leiding van gitarist Bonajo aan het eerste album. Het debuut The Tenderstrike Salvation komt in maart 2006 uit bij het hardcorelabel GSR Music dat ook platen uitbrengt van o.a. Born From Pain, Madball en Knuckle Dust. Zanger Geert Kroes verzorgt het hoesontwerp. De plaat wordt internationaal positief ontvangen. Aardschok omschrijft The Tenderstrike Salvation als 'een van de meest frisse en originele metalplaten van de laatste tijd'. Samen met de Amerikaanse band The Black Dahlia Murder doet Blind Sight een Europese tournee met optredens in Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en België. De groep deelt ook het podium met de bands Hatebreed, Agnostic Front, Madball, Caliban, Darkest Hour, Cephalic Carnage, Born From Pain en Evergreen Terrence.

Born From Pain

2007

Gitarist Auke Visser verlaat de band vanwege muzikale meningsverschillen. Hij wordt opgevolgd door Dave van Loon. Op 30 mei staat Blind Sight in het voorprogramma van Machine Head voor een uitverkochte zaal in Luxemburg.

2008

Door een longontsteking is gitarist Dave van Loon in juni tijdelijk uitgeschakeld. In de juli beginnen in de Zuid-Limburgse TomSter Project studio de eerste opnamen voor het album March Of The Clowns. Augustus staat in het teken van een minitournee door Groot-Brittannië. In november staat Blind Sight in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van Slayer.

2009

Blind Sight gaat eind april/begin mei op tournee door China en speelt onder meer in Peking en Zhenjiang. De band wordt van tevoren door de Chinese autoriteiten gescreend en moet vanwege de censuur een deel van het repertoire schrappen.

2011

Tommie Bonajo produceert het debuutalbum Scars Of Undying Grief van de Utrechtse band Disquiet.

Discografie Blind Sight

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Blind Sight

Audio/Video Blind Sight

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer