Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLUE FLAMINGO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Congo Jazz

Genre

jazz, wereldmuziek

Online

Facebook
Officiële website

Blue Flamingo

Blue Flamingo is Ziya Ertekin uit Rotterdam, verzamelaar van 78-toerenplaten. Hij heeft zich vernoemd naar een toevallig passerende Rijnaak. Zijn collectie bevat oude jazz (o.a. New Orleans jazz, dixieland), gospel, tango, soca, calypso en Afrikaanse muziek (soukous, rumba congolaise, ndombolo). Hij maakt meerdere muzikale reizen om inspiratie op te doen ...
Volledige biografie...

Biografie Blue Flamingo

Blue Flamingo is Ziya Ertekin uit Rotterdam, verzamelaar van 78-toerenplaten. Hij heeft zich vernoemd naar een toevallig passerende Rijnaak. Zijn collectie bevat oude jazz (o.a. New Orleans jazz, dixieland), gospel, tango, soca, calypso en Afrikaanse muziek (soukous, rumba congolaise, ndombolo). Hij maakt meerdere muzikale reizen om inspiratie op te doen en muzikanten te ontmoeten in Cuba (2005), Trinidad (2007), New Orleans (Mardi Gras in 2010) en Afrika (Zanzibar, Tanzania, Kenia, Kameroen, Burkina Faso, Mali en Gambia in 2011). Blue Flamingo treedt op als DJ en speelt zijn platen af op een Garrard RC-88 uit 1957 met ingebouwde speaker. Hij gebruikt een Fender Vibroverb voor extra geluidsversterking. Hij treedt ook op als zanger, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar. Naast optredens op kleine locaties, zoals platenzaken en de kleine zaal van Paradiso, staat de DJ op grote festivals als Lowlands (2008 en 2009), North Sea Jazz (2010) en Oerol (2011). In 2008 verschijnt bij Excelsior Recordings zijn eerste compilatiealbum Blue Flamingo: 78 r.p.m. De cd bestaat uit drie delen: Oriental Nitty Gritty met jazz exotica uit de jaren dertig, The Spanish Tinge & The French Connection met Spaanse en Frans-Caribische muziek uit de jaren dertig en veertig, en Ritmo & Blues met rhythm & blues beïnvloed door mambo en rumba. De tweede compilatie Congo Jazz (2010) heeft een gelijksoortige onderverdeling: Jungle Crawl (met name hot jazz), Congo Jazz en That Old Time Religion (gospels en spirituals). A Search For CMS (2012) bevat muziek uit Kenia, gevonden tijdens een drie maanden durende reis in 2011 door Afrika en afkomstig van zowel 78-toerenplaten als 7’-singles die zijn uitgebracht door de labels CMS (Capitol Music Store), AGS (African Gramophone Store) en Melodica. Blue Flamingo treedt in 2012 op tijdens onder anderen Roskilde in Denemarken, North Sea Jazz in Rotterdam, Dranouter in België en het Festival d'Ile de France in Parijs.

Discografie Blue Flamingo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Blue Flamingo

Audio/Video Blue Flamingo

Video Blue Flamingo

Ziya Ertekin alias Blue F...
Ziya Ertekin alias Blue Flamingo (Record Store Day)
Ziya
Ziya
Blue flamingo @ Paradiso ...
Blue flamingo @ Paradiso 15/4
De keuze van... Blue Flam...
De keuze van... Blue Flamingo
BLUE FLAMINGO LIVE IN CIN...
BLUE FLAMINGO LIVE IN CINERAMA
BLUE FLAMINGO NPS VALS PLAT
BLUE FLAMINGO NPS VALS PLAT
BLUE FLAMINGO - CONGO JAZZ
BLUE FLAMINGO - CONGO JAZZ
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
BLUE FLAMINGO LIVE IN CINERAMA

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer