Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BOB BOUBER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-09-1935 - 25-08-2019

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Pseudoniemen

Bob Bouber, ZZ

Bob Bouber

De Amsterdamse zanger Bob Bouber (werkelijke naam Boris Blom, 6 september 1935) is afkomstig uit een toneelfamilie. Hij is de voorman van ZZ & De Maskers en Het. Vanaf 1965 maakt hij solo platen. In 1966 staat hij met het liedje Nog Wel Bedankt in de finale van het Nationaal ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1955   Rob de Nijs
1965   Het
1973   ZZ en de Maskers
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bob Bouber

De Amsterdamse zanger Bob Bouber (werkelijke naam Boris Blom, 6 september 1935) is afkomstig uit een toneelfamilie. Hij is de voorman van ZZ & De Maskers en Het. Vanaf 1965 maakt hij solo platen. In 1966 staat hij met het liedje Nog Wel Bedankt in de finale van het Nationaal Songfestival. Zijn grootste hit is Voor Niets, dat in 1976 een derde plaats haalt. Onmiddellijk na zijn tijd met De Maskers herneemt Bouber zijn theater- en showactiviteiten, als regisseur, impresario en acteur. Dat laatste onder andere in de televisieserie De Dynastie der Kleine Luyden. Sinds halverwege jaren zeventig heeft hij samen met zijn echtgenote een dans-impresariaat in Amsterdam.

In bezetting van

ZZ en de Maskers   zang

Discografie Bob Bouber

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bob Bouber

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer