Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BORN FOR BLISS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - 2000

Genre

gothic

Online

Officiƫle website

Born For Bliss

Gothicgroep met voormalige Clan Of Xymox-leden Willem van Antwerpen en Frank Weyzig. In 1995 voegt Remco Helbers (gitaar/Chapman Stick) uit The Dreamside zich bij de band. Hun eerste single Arabia (1996) wordt een clubhit en belandt in de Duitse alternatieve charts. Na het albumdebuut Flowing With The Flue (1997) stopt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Remco Helbers   Chapman stick, gitaar
Frank Weyzig   toetsinstrumenten
Willem van Antwerpen   drums

Genoemd in de biografie van

1994   The Dreamside
1997   Clan Of Xymox

Biografie Born For Bliss

Gothicgroep met voormalige Clan Of Xymox-leden Willem van Antwerpen en Frank Weyzig. In 1995 voegt Remco Helbers (gitaar/Chapman Stick) uit The Dreamside zich bij de band. Hun eerste single Arabia (1996) wordt een clubhit en belandt in de Duitse alternatieve charts. Na het albumdebuut Flowing With The Flue (1997) stopt Nuclear Blast met hun sublabel Deathwish Office en moet Born For Bliss op zoek naar een nieuw label. In 1999 zijn de opnamen klaar voor het tweede album Between Living And Dreaming. De release wordt uitgesteld vanwege problemen met het nieuwe label en met het management. De problemen zorgen in 2000 voor het uiteenvallen van de groep. Pas zes jaar later bewerkt Frank Weyzig de opnamen en wordt Between Living And Dreaming uitgebracht via internet in 2010 gevolgd door een fysieke uitgave op het Duitse label Echozone. In 2006 verschijnt ook op internet het eerste album van StarGazing, het ambientproject van Weyzig samen met Remco Helbers.

Discografie Born For Bliss

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Born For Bliss

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer