Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BOUDEWIJN TARENSKEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

15-12-1952 - heden

Genre

componist, hedendaags

Online

Officiële website

Biografie Boudewijn Tarenskeen

Boudewijn Tarenskeen werd op 15 december 1952 in Hollandia, Nieuw Guinea geboren. In 1962 kwam hij naar Nederland. Hij studeerde een jaar hobo aan het toenmalige Muzieklyceum in Amsterdam en vier jaar compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Schat, Louis Andriessen en Konrad Boehmer. Tarenskeen schrijft composities voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Genoemd in de biografie van

1992   Ron Ford
2004   Charles van Tassel
2015   Wende

Biografie Boudewijn Tarenskeen

1952

Boudewijn Tarenskeen werd op 15 december 1952 in Hollandia, Nieuw Guinea geboren. In 1962 kwam hij naar Nederland.

Hij studeerde een jaar hobo aan het toenmalige Muzieklyceum in Amsterdam en vier jaar compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Schat, Louis Andriessen en Konrad Boehmer.

Tarenskeen schrijft composities voor verschillende bezettingen, die behalve door eigen ensembles worden uitgevoerd door onder andere het Asko Ensemble, Ensemble LOOS, Orkest de Volharding, het Nederlands Ballet Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij schreef kamermuziek in opdracht van gerenommeerde solisten als Taco Kooistra, Esther Apituley, Gerard Bouwhuis, Eleonore Pameijer, Charles van Tassel, Isabelle van Keulen en Ronald Brautigam. Door veelvuldige samenwerking met choreografen, schrijvers en regisseurs, waaronder Rudi van Dantzig, Ted Brandsen, Gerdjan Rijnders, Frans Strijards en Lodewijk de Boer ontstond een groot aantal muziekdramatische werken. Voor de cineasten Marleen Gorris, Leon de Winter, Rudolf van den Berg en anderen schreef Tarenskeen filmmuziek.

In 2009 werd hem de Matthijs Vermeulen Prijs toegekend voor zijn compositie Mattheus Passie voor 19 zangers.

Charles van Tassel

Discografie Boudewijn Tarenskeen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Boudewijn Tarenskeen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer