Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BRACE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Brace

Periode

23-08-1986 - heden

Genre

Nederlandstalig, R&B

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Brayce

Brace

De jonge Amsterdamse r&b-zanger Brace scoort in de periode 2004-2005 vijf top 10-hits, solo met de singles Vraag Jezelf Eens Af en Hartendief en als gastvocalist op platen van hiphopsterren Ali B. en Lange Frans & Baas B. Eind 2005 verschijnt zijn debuutalbum Strijder.
Volledige biografie...

Bezetting

Rashid MacDonald   zang

Overige muzikanten

Henne Reijs   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2000   Giorgio Tuinfort
2004   Ali B
2004   Lange Frans & Baas B
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Brace

De jonge Amsterdamse r&b-zanger Brace scoort in de periode 2004-2005 vijf top 10-hits, solo met de singles Vraag Jezelf Eens Af en Hartendief en als gastvocalist op platen van hiphopsterren Ali B. en Lange Frans & Baas B. Eind 2005 verschijnt zijn debuutalbum Strijder.

1986 - 2003

Rashid MacDonald wordt op 23 augustus 1986 geboren in Surabaya. Zijn ouders verhuizen naar Amsterdam. Vader Eddy MacDonald is songschrijver en diens broer zingt in de r&b-groepen K-Shaw en VIP Allstars. Vanaf zijn elfde jaar treedt hij al op. Omdat hij nog te jong is om in Nederland op te treden staat hij regelmatig op Duitse podia. Op zijn zestiende overlijdt zijn vader. Na deze traumatische ervaring wil de jonge zanger niet meer naar school en richt hij zich serieus op zijn zangcarrière. Hij wint de talentenjacht van het Kwakoe Zomerfestival en behaalt de landelijke finale van de Kunstbende in Utrecht. In de schuur van de ouders van Lange Frans doet hij mee met freestyle-sessies. Samen met onder andere Lange Frans & Baas B., Brutus, Negativ en Yes-R vormt hij het hiphopcollectief D-Men. De artiestennaam van MacDonald is Brayce, later ingekort tot Brace.

D-Men Lange Frans & Baas B

2004

Brace In de zomer is Brace te horen op de single Ik Ben Je Zat van Ali B. Hij maakt ook indruk tijdens diens theatertournee Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat. Brace zingt mee op de hitsingle Moppie van Lange Frans & Baas B. Ondersteund door zijn moeder en manager Loes begint de zanger vanuit Betondorp in de Amsterdamse Watergraafsmeer aan een solocarrière.

Ali B

2005

Brace Brace treedt in januari op tijdens Noorderslag. Na nog een hit met Ali B (Leipe Mocro Flavor) heeft hij in het voorjaar zelf een hitsingle met Vraag Jezelf Eens Af. Na de zomer wordt het succes gecontinueerd met de single Hartendief waarop ditmaal Ali B. voor een gastbijdrage zorgt. In oktober verschijnt Brace' debuutalbum Strijder. Ook de single Het Kind, samen met Ali B & J-Rock, wordt een hit. De single is opgenomen tijdens een bezoek aan de Filippijnen waar de muzikanten in het kader van Rap Around The World een MTV-reportage maken over kinderhandel. Een deel van de opbrengsten gaat naar de ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. In november wint Brace een Essent Award.

2006

De zanger staat in januari voor het tweede achtereenvolgende jaar op Noorderslag. De single Drijfzand (14 april) bevat een r&b-mix door DJ Battlecat en een dance-remix door Paul T. Voor de bijbehorende videoclip reist Brace naar de Verenigde Staten. Hij levert een gastbijdrage op het album Rotterdam van zijn neef U-Niq. Brace is dit jaar een van de 'ambassadeurs van de vrijheid' en reist in die hoedanigheid op 5 mei langs de bevrijdingsfestivals in Assen, Groningen, Wageningen, Den Bosch en Roermond. Voor de Nederlandse horrorfilm Sl8n8 (première: 29 september) schrijft Brace samen met gitarist Dennis van Leeuwen van Kane de titelsong Wees Niet Bang. Onder de projectnaam d'BRACE brengt het duo een maand later de single Superster uit waarop de zwoele vocalen van Brace worden ondersteund door stevig gitaarwerk van Van Leeuwen.

Kane U-niq

2010

De zanger wordt eind april door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot zestien maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, omdat hij zich in januari mede schuldig heeft gemaakt aan vrijheidsberoving, afpersing en het overtreden van de wapenwet. Brace ontkent op de hoogte te zijn geweest van de ontvoeringplannen van een van zijn vrienden.

2011

Op 13 mei tekent Brace, tijdens de ochtendshow van DJ Giel Beelen op radio 3FM, een platencontract bij SPEC Entertainment, het label van Ali B. De eerste single is Summertime, geproduceerd door de formatie The Sleepless. Brace vergezelt Ali B tijdens diens cabaretvoorstelling Ali B Geeft Antwoord. De zanger werkt aan een EP met covers van onder meer Marco Borsato en Frans Duijts, maar de opnamen blijven in de kast.

2012

In het tweede seizoen van Ali B Op Volle Toeren gaat Brace samen met Ali B op bezoek bij zangeres Imca Marina. In deze succesvolle televisieserie maken muzikanten uit zeer verschillende genres nieuwe versies van een liedje uit elkaars repertoire. Brace maakt een nieuwe versie van Viva España en de zangeres gaat aan de slag met zijn nummer Vraag Jezelf Eens Af.

Imca Marina

2013

In juli interviewt Noisey, de internationale muzieksite van VICE, de zanger in de kledingzaak van zijn vriendin in Hilversum. Brace laat de muziekwereld (voorlopig) achter zich en werkt mee in de winkel.

2015

Brace doet glansrijk auditie bij de talentenjacht The Voice of Holland van RTL4 en komt in het team van coach Ali B terecht.

Ali B

2016

Brace is samen met Kenny B te horen op de single 'Let's Go' van Ali B. Het nummer wordt een grote hit.

2017

De zanger laat zich in het tv-programma 'Beste Zangers' van zijn gevoelige kant zien.

Discografie Brace

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Brace

Audio/Video Brace

Video Brace

Op Volle Toeren seizoen 2...
Op Volle Toeren seizoen 2 : Brace, Imca Marina, George Baker, Dio - 9-12-2011  DWDD
brace vraag jezelf eens af
brace vraag jezelf eens af
brace drijfzand
brace drijfzand
brace hartendief
brace hartendief
brace dilemma
brace dilemma
Ali B feat. Brace - Summe...
Ali B feat. Brace - Summertime
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ali B feat. Brace - Summertime

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer