Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BREZHNEV

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Brezhnev

Periode

1988 - 2003

Genre

punk

Brezhnev

Amsterdams kwartet met lange adem dat aanvankelijk 77 punk speelt maar zich geleidelijk wat modernere trekjes weet aan te meten. Met het verstrijken der jaren nemen waardering en bekendheid in selecte kringen respectabele vormen aan, maar de grote doorbraak zit er vooralsnog niet in.
Volledige biografie...

Bezetting

Frank Molenkamp   basgitaar
Michael Coddington   zang

Overige muzikanten

O/eb   drums
Heidi Wolfling   zang
Bill Hawkhead   zang
Roland Wetzels   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1998   Yawp!
2002   The Berserkerz

Biografie Brezhnev

Amsterdams kwartet met lange adem dat aanvankelijk 77 punk speelt maar zich geleidelijk wat modernere trekjes weet aan te meten. Met het verstrijken der jaren nemen waardering en bekendheid in selecte kringen respectabele vormen aan, maar de grote doorbraak zit er vooralsnog niet in.

1991

Brezhnev In het voorjaar wordt zanger Heidi ontslagen en stapt drummer O/eb op, waardoor Brezhnev ter ziele is. Na de zomer gaat het weer door en verschijnt de eerste, titelloze EP. In de winter toert Brezhnev door België, Zwitserland, Tsjechoslowakije en Hongarije.

1995

De CD In Vladiwoodstock komt uit op het Duitse label Vitaminepillen en Brezhnev treedt veelvuldig op in Duitsland.

1996

Heidi verlaat de band voor de derde keer, vlak voor een Duitse toer van drie weken. Nieuwe zanger is Engelsman Bill Hawkhead, alias Twiggy Pop, die echter al na drie maanden weer afhaakt. De laatste opnamen met Heidi komen in november op de achttien minuten lange vinyl-EP Rocket To America.

1997

Brezhnev In april verschijnt de EP Steak Canadian, met nieuwe zanger Michael 'MC Dogshit' Coddington uit Canada.

1998

Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een concert in Vrieshuis Amerika waar vele (internationale) punkhelden acte de présence geven, en een tribute CD met o.a. NRA en De Heideroosjes.

Heideroosjes NRA

1999

Gitarist Ola (Wetzels) verlaat de band en richt Blakes 7 op, waardoor Brezhnev op zoek moet naar een vervanger. Later maakt hij deel uit van The Bezerkerz. In augustus verschijnt een compilatie op het Kangaroo-label met daarop enkele nummers van Brezhnev.

Blakes 7 The Berserkerz

2001

In het najaar tourt de band tien dagen door Engeland. Voor november staan opnamen gepland voor een nieuw album.

2002

Met een nieuwe gitarist en een nieuw (Amerikaans) label presenteert Brezhnev in mei het album www.bullshit/control.

2003

Donderdag 4 december staat Brezhnev in de OCCII te Amsterdam voor het laatst live op het podium.

2004

Wetzels verlaat The Berserkerz en richt met zijn oude Brezhnev-kameraad Frank Molenkamp (a.k.a. Motör) een 77-punkcoverband op onder de naam Genital Warheads.

Genital Warheads

2011

Roland Wetzels is actief als auteur. Van hem verschijnt het Engelstalige kinderboek The Cow Who Went To Berlin, met illustraties van Maniet Voets, en de debuutroman Papegaaien Op De Maan (Uitgeverij Merc Books), een absurdistisch verhaal met een sinistere ondertoon over twee hoofdpersonen die elkaar tegenkomen op de dag dat er een vliegtuig neerstort op het stadje waar het verhaal zich afspeelt.

Discografie Brezhnev

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Brezhnev

Audio/Video Brezhnev

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer