Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BROWN FEATHER SPARROW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Brown Feather Sparrow in 2007

Periode

1999 - 2010

Genre

alternative, indie, singer-songwriter

Online

Officiële website

Brown Feather Sparrow

Brown Feather Sparrow is de band rondom zanger/pianist Lydia Wever (This Beautiful Mess). De ingetogen indie folk-pop op het debuut Wide Awakens Everything (2003) is nog het meest te vergelijken met Amerikaanse groepen als Ida en Low. De muziek vertoont eveneens verwantschap met at the close of everyday. Axel Kabboord ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lydia Wever   piano, zang
Arjen Van Wijk   toetsinstrumenten, zang
Job Verhoog   drums
Ernst van de Wal   gitaar
Paul van Leeuwen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2001   this beautiful mess
2003   Satellite7
2003   this beautiful mess
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Brown Feather Sparrow

Brown Feather Sparrow is de band rondom zanger/pianist Lydia Wever (This Beautiful Mess). De ingetogen indie folk-pop op het debuut Wide Awakens Everything (2003) is nog het meest te vergelijken met Amerikaanse groepen als Ida en Low. De muziek vertoont eveneens verwantschap met at the close of everyday. Axel Kabboord verzorgt dan ook de productie van het debuutalbum. Het tweede album Let's Be Fine (2005) is iets meer up-tempo zonder afbreuk te doen aan de melancholische sfeer. Na het derde album Brave (2008) gaat de band in de zomer van 2009 op tournee door Duitsland, Denemarken en Zweden, in december van dat jaar gevolgd door deelname aan de finale Singer/Songwriter van de Grote Prijs van Nederland. In december 2010 neemt de band afscheid van het publiek met een kerstplaat en een kersttournee.

Discografie Brown Feather Sparrow

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Brown Feather Sparrow

Audio/Video Brown Feather Sparrow

Video Brown Feather Sparrow

Beautiful and More
Beautiful and More
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Beautiful and More

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer