Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BUDHA BUILDING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Budha Building

Periode

1986 - heden

Genre

ambient

Online

Officiële website

Budha Building

Budha Building is een van de langstlopende projecten van muzikale duizendpoot Hans Timmermans uit Tilburg. Hij speelt eerder in bands als Fireboots (crossoverrock), S.I.T.P (gabbermetal), Beeblebrox (live techno), Rawwax (downtempo), E-quad en Eric van der Westen's Quadrant Extended. Met Budha Building maakt Timmermans sinds zijn achttiende filmische ambient met invloeden ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Timmermans (2)   elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

1995   Shine
2011   Jeroen van Vliet

Biografie Budha Building

Budha Building is een van de langstlopende projecten van muzikale duizendpoot Hans Timmermans uit Tilburg. Hij speelt eerder in bands als Fireboots (crossoverrock), S.I.T.P (gabbermetal), Beeblebrox (live techno), Rawwax (downtempo), E-quad en Eric van der Westen's Quadrant Extended. Met Budha Building maakt Timmermans sinds zijn achttiende filmische ambient met invloeden uit wereldmuziek, met elementen als dance, jungle en electronic, onder meer geïnspireerd door reizen en de samenwerking met muzikanten uit diverse wereldstreken. Hij voert de muziek live uit met gastmuzikanten en visuele media. Naast zijn activiteiten als muzikant is Hans Timmermans door de jaren heen werkzaam in het Brabants muziekcircuit, onder meer als medewerker bij Het Popcluster, studiotechnicus van stichting Double Noise, organisator van elektronische concerten onder de naam atmosphere paradox en parttime bandcoach voor popcentrum 013. Muziek van Timmermans wordt gebruikt voor onder anderen films, dansvoorstellingen, presentaties, televisieprogramma's, documentaires, tekenfilms en tentoonstellingen.

Discografie Budha Building

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Budha Building

Audio/Video Budha Building

Video Budha Building

necesidades part 3
necesidades part 3
Necesidades part 2
Necesidades part 2
Necesidades part 1
Necesidades part 1
Budha Building ft Ibn Rom...
Budha Building ft Ibn Romswinckel 19 april 2010 support Lost Moments Orchestra.
Budha Building ft Guido N...
Budha Building ft Guido Nijs 10-03-2010 Amarant Tilburg.mpg
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Necesidades part 1

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer