Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BUSTAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bustan

Periode

2008 - heden

Genre

jazz, wereldmuziek

Bustan

Het instrumentale kwartet Bustan is geïnspireerd door grote componisten binnen diverse muziekstijlen als jazz, oosterse muziek (Arabisch, Turks, Joods) en Europese muziek. In eerste instantie voert Bustan werk uit van de Libanese componist Rabih Abou-Khalil, later uitgebreid met andere composities met een Arabische oorsprong en eigen werk van bandlid Philip ...
Volledige biografie...

Bezetting

Philip de Goey   fluit, hobo, saxofoon
Shachar Shmaryahu   bekkens, bodhran, darbuka, percussie, riq
Suze Stiphout   contrabas
Mehmet Polat   ud

Biografie Bustan

Het instrumentale kwartet Bustan is geïnspireerd door grote componisten binnen diverse muziekstijlen als jazz, oosterse muziek (Arabisch, Turks, Joods) en Europese muziek. In eerste instantie voert Bustan werk uit van de Libanese componist Rabih Abou-Khalil, later uitgebreid met andere composities met een Arabische oorsprong en eigen werk van bandlid Philip de Goey.

1981 - 2007

Philip de Goey (1956) studeert in 1981 af aan het conservatorium van Tilburg op hobo. Hij neemt vervolglessen bij Heinz Holliger in het Zwitserse Bern en speelt in het Metropole Orkest. Tijdens een reis door India ontmoet hij de beroemde shehnai-(fluit)speler Ustad Bismillah Khan (1916–2006). De Goey speelt tijdens zijn reizen ook met muzikanten uit Pakistan, Irak, Tunesië, Marokko, Spanje en Suriname. Hij speelt piano, fluit, tenor-, alt- en sopraansaxofoon, viool, mondharmonica, schalmei en middeleeuwse fluit. De Goey is ook arrangeur en componist, en actief in ensembles en groepen als Mirror en Lethe (symfonische rock), het Modern Groove Quartet (jazz), Sans Rancune (ska, funk), het El Habib Quartet, het Pegasus Jazz Project, Phil & KO, Poor Man Friend en het Britse Clinark (reggae), Osagyefo (Ghana), El Ritmo Sequea en Axioma (salsa), Vistar (met Raj Mohan en Denise Jannah), de James Owie Band (Nigeria), Fojeba (Kameroen), de Hindoestaans-Surinaamse band Sabroso, en Ajapa (meditatieve fusion). Suze Stiphout studeert klassiek contrabas aan het conservatorium in Tilburg bij Paul Godwaldt en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Luit. Na het behalen van haar diploma in 1996 volgt ze jazz- en salsalessen bij onder anderen Uli Glassman en Mick Pauwe, en verdiept ze zich in tango. Stiphout speelt in diverse gezelschappen, onder meer in het Ricciotti Ensemble, het Randstedelijk Begeleidings Orkest (RBO), Trio Vidalita en het tangokwartet Rosa Rio. In het theater treedt ze op met de voorstelling Vlieg, de Xynix Opera en een theatertournee van pianist Cor Bakker. Als jazzbassist geeft ze duoconcerten met saxofonist Ferdi Schukking. De Israëlische drummer en percussionist Shachar Shmaryahu komt in 1998 naar Nederland. Shmaryahu heeft les gehad van onder anderen David Rich, Rony Holan en Alex Weiss, en onderwijs genoten op de Rimon School of Jazz and Contemporary Music in Ramat HaSharon. Hij beheerst percussie-instrumenten als de darbuka, riq, bodhran, conga en djembé. Hij speelt in verschillende bands, levert bijdragen aan de musical Cats, neemt kinderliedjes op voor de Nederlandse televisie en richt in Nieuw Vennep de drum- en percussieschool Drummermeer op. Met Philip de Goey speelt Shmaryahu in de middeleeuwse-folkgroep Slag Ende Stoot.

Cor Bakker Metropole Orkest Ricciotti Ensemble

2008 - 2009

Suze Stiphout, Philip de Goey en Shachar Shmaryahu richten in 2008 de groep Bustan op. In eerste instantie staat werk op het repertoire van de in Europa woonachtige Libanese componist Rabih Abou-Khalil (1957). Abou-Khalil vermengt Arabische en jazzinvloeden, waardoor in de meeste van zijn composities veel ruimte is voor improvisatie. Bustan neemt het eerste, titelloze album op. Later in het jaar komt de ud-speler Mehmet Polat de band versterken en wordt het repertoire uitgebreid met composities met een Arabische oorsprong en eigen werk van Philip de Goey.

Discografie Bustan

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bustan

Audio/Video Bustan

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer