Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CACTUS TRUCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cactus Truck in 2011

Periode

2010 - heden

Genre

impro, noise

Online

Bandcamp

Cactus Truck

Cactus Truck is een luid jazztrio dat bestaat uit gitarist Jasper Stadhouders, saxofonist John Dikeman en drummer Onno Govaert.
Volledige biografie...

Bezetting

John Dikeman   baritonsaxofoon, sopraansaxofoon, tenorsaxofoon
Onno Govaert   drums
Jasper Stadhouders   basgitaar, gitaar

Biografie Cactus Truck

Cactus Truck is een luid jazztrio dat bestaat uit gitarist Jasper Stadhouders, saxofonist John Dikeman en drummer Onno Govaert.

2010 - 2013

Cactus Truck komt voort uit het Amsterdamse improvisatiecollectief dOeK en speelt vanaf de oprichting (april 2010) enkele honderden concerten in Europa en de Verenigde Staten. Tijdens intense optredens confronteert het trio het publiek met rauwe en energieke vrije improvisaties waarbij de bandleden de grenzen van hun uithoudingsvermogen opzoeken. Cactus Truck wordt regelmatig terzijde gestaan door gelijkgestemde muzikanten zoals gitarist Terrie van The Ex (op de cassette Macho Sex), saxofonist/klarinettist Ab Baars en internationale instrumentalisten als Nicolas Field, Peter Jacquemyn, Kevin Shea, Wally Shoup en Ava Mendoza. Het officiële debuutalbum Brand New For China! wordt op 8 december 2011 met engineer Maarten Tap opgenomen in muziekstudio Jottem! in Wormerveer en in maart 2012 uitgebracht op cd en vinyl door het experimentele Amerikaanse label Public Eyesore uit Richmond, CA. Najaar 2012 doet Cactus Truck een Amerikaanse tournee waarbij 37 optredens worden gegeven, te beginnen op 26 oktober met trombonist Jeb Bishop bij Squidco Records in Wilmington, North Carolina en eindigend met trompettist Roy Campbell in JACK te New York op 12 december. Opnamen van de tournee verschijnen op het album Live In USA (maart 2013). Na een korte Franse tournee in juli 2013 rijdt Cactus Truck in augustus door voor elf concerten in Hongarije, Roemenië, Servië en Oostenrijk.

Ab Baars The Ex

Discografie Cactus Truck

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cactus Truck

Audio/Video Cactus Truck

Video Cactus Truck

Cactus Truck at the Lab i...
Cactus Truck at the Lab in San Francisco
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Cactus Truck at the Lab in San Francisco

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer