Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CAPRICORN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - 2000

Genre

big beat

Capricorn

De Amsterdamse technicus/producer Hans Weekhout houdt zich ook met het maken van muziek bezig. Aanvankelijk richt hij zich op house, maar na enige tijd afwezig te zijn geweest komt Capricorn terug met een mix van triphop, jungle en gitaren.
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Weekhout   basgitaar, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1990   Les Zazous
1998   Peplab
2000   Sjako!

Biografie Capricorn

De Amsterdamse technicus/producer Hans Weekhout houdt zich ook met het maken van muziek bezig. Aanvankelijk richt hij zich op house, maar na enige tijd afwezig te zijn geweest komt Capricorn terug met een mix van triphop, jungle en gitaren.

1988

Hans Weekhout zit vanaf zijn vijftiende als gitarist en/of bassist in allerlei bands. Hij neemt graag muziek op, wat hem ertoe brengt muziekregistratie te gaan studeren aan het Haags Conservatorium. Daar zit hij in de klas bij onder meer Ferry Ridderhof en Peter Garnefski, die later het succesvolle duo Doop vormen. Na zijn afstuderen in 1988 gaat hij aan de slag als freelance technicus. Hij werkt veelvuldig in de Bullet Sound Studio en de Bolland Studio. Hij produceert o.a. de Pasadena Dream Band en Les Zazous. Tussen de bedrijven door neemt hij thuis dancenummers op.

Doop Ferry Ridderhof Les Zazous Pasadena Dream Band Peter Garnefski

1993

Weekhout scoort onder de naam Capricorn een hitje met het techno-nummer 20 Hz.. Hij heeft het nummer al een half jaar op de plank liggen als Ferry en Garnefski hem adviseren de opnamen naar enkele labels te sturen. Na de Top 40-notering wordt weinig meer van Capricorn vernomen. Wel werkt Weekhout onder diverse pseudoniemen aan house en techno-producties. Ook zit hij aan de knoppen bij vele succesvolle Bolland & Bolland-producties.

Bolland & Bolland Ferry Ridderhof Peter Garnefski

1997

Tussen zijn werkzaamheden als technicus voor de Bollands door produceert hij een album voor de band Soylent Green.

Soylent Green

1998

Hans Weekhout vindt eindelijk weer eens de tijd om aan een eigen project te werken. Zijn interesse in techno is inmiddels verflauwd. Nu zijn het vooral big beats (Prodigy, Chemical Brothers) en triphop die hem inspireren. Op het album Lost In Jellywood houdt hij het midden tussen dance en rock. De single All I Am krijgt positieve recensies in de gezaghebbende Britse dancebladen, waar de plaat ook opduikt in alle buzz-charts en dj-lijstjes. Om het album te kunnen promoten formeert hij een live-band. De concerten krijgen positieve recensies maar lijden aan gebrek aan publieke belangstelling.

1999

In januari is Capricorn succesvol op Noorderslag. Rond het album komt alsnog een buzz op gang. Voorjaar '99 tekent Weekhout bij Arcade USA. Het debuut-album Lost in Jellywood wordt in het najaar met zware promotionele ondersteuning in de VS uitgebracht. Half juni verschijnt de eerste single All I Am. Capricorn speelt op verschillende festivals en in het studentencampus-circuit. Op het CMJ festival in New York treedt Capricorn op met o.a. Wouter Planteijdt en Ruben van Roon in de bezetting.

Ruben van Roon Wouter Planteijdt

2000

Het Capricorn-avontuur lijkt over. Weekhout werkt samen met Ferry Ridderhof en Peter Garnefski aan het project Peplab.

Peplab

2001

Hans Weekhout brengt onder zijn eigen naam in februari de 12" Rhythm Is On A Mission/Hang On to the Body uit op het Britse NovaMute.

2010

Van de arrangeur, producer, componist en bassist verschijnt in april onder de naam Yukon het album Famous For Nothing, Ready For Anything.

Yukon

Discografie Capricorn

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Capricorn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer