Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CARLAMA ORKESTAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Carlama Orkestar

Periode

2005 - heden

Genre

jazz, wereldmuziek

Online

Website

Carlama Orkestar

Saxofoonkwartet met stevige ritmesectie. Nieuwe muziek op basis van de brassbandtraditie uit Servië en de hele Balkan, aangelengd met eigenzinnige, licht anarchistische, jazzy improvisaties.
Volledige biografie...

Bezetting

Akos Laki   sopraansaxofoon, tenorsaxofoon
Steven Kamperman   altsaxofoon
Stanislav Mitrovic   altsaxofoon, tenorsaxofoon
Henk Spies   bassaxofoon
Sebastian Demydczuk   drums, percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Carlama Orkestar

Saxofoonkwartet met stevige ritmesectie. Nieuwe muziek op basis van de brassbandtraditie uit Servië en de hele Balkan, aangelengd met eigenzinnige, licht anarchistische, jazzy improvisaties.

2005 - 2008

In 2005 brengt rietblazer Akos Laki, afkomstig uit het voormalige Joegoslavië, vijf muzikanten van verschillende nationaliteiten bij elkaar, met als gemeenschappelijke eigenschappen een wereldmuziek- en jazzachtergrond, en een Nederlandse connectie door studie, optredens en werk. Hij doopt de band Carlama, Servisch voor 'wilde dans, uitzinnig feest'. Laki wil de muziek van de Servische blaasorkesten nieuw leven inblazen en kiest voor saxofoons (van sopraan tot bas) in plaats van koperblaasinstrumenten. Met landgenoot Stanislav Mitrovic en de Nederlanders Steven Kamperman en Henk Spies vormt Laki een blazerssectie die wat energie en power betreft niet onderdoet voor een traditionele balkanbrassband. Dit mede dankzij de daverende ritmische ondersteuning van de Poolse drummer Sebastian Demydczuk en de Turkse percussionist Behsat Üvez. De musici ontmoeten elkaar ook in andere combinaties op de grens van volksmuziek, improvisatie, jazz en funk, onder meer in de achtmansformatie Baraná (Kamperman, Üvez, Demydzuck), het tienkoppige improvisatie-orkest Global Village Orchestra (Laki, Üvez, Kamperman) en de Double Band (Laki, Mitrovic). In 1998 staan Kamperman en Spies met bassist Tjitze Vogel en fluitist Mark Alban Lotz aan de wieg van de Music: World Series, een jaarlijkse serie tours van avontuurlijke wereldmuziek. Hoogtepunten in het bestaan van Carlama Orkestar zijn het concert in maart 2008 in het Amsterdamse Bimhuis en de optredens tijdens het Ollin Kan Festival, april 2008 in Mexico-stad.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Carlama Orkestar

Audio/Video Carlama Orkestar

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer