Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CAROLINE BERKENBOSCH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Caroline Berkenbosch

Caroline Berkenbosch werd geboren in 1968 te Bussum. Opleiding Na een theateropleiding bezocht te hebben ging zij enkele maanden naar de Toneelschool van Amsterdam. Vanaf 1990 studeerde ze aan het Utrechts Conservatorium bij Henk Alkema en van 1994 tot 1996 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Louis Andriessen. Tijdens haar ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1998   Roland Kieft

Biografie Caroline Berkenbosch

1968

Caroline Berkenbosch werd geboren in 1968 te Bussum.


Opleiding

Na een theateropleiding bezocht te hebben ging zij enkele maanden naar de Toneelschool van Amsterdam. Vanaf 1990 studeerde ze aan het Utrechts Conservatorium bij Henk Alkema en van 1994 tot 1996 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Louis Andriessen. Tijdens haar studie legde Berkenbosch zich toe op het schrijven van orkestwerken.


Composities

De compositie Druk (1995) voor piano, tuba, viool, altviool en cello werd uitgevoerd tijdens de Gaudeamus Muziekweek 1996. Door de jury van het Project Jonge Componisten werd Monument 2 (1997) uitgekozen en op 25 september 1997 uitgevoerd in De Beurs van Berlage te Amsterdam door het Nederlands Balletorkest o.l.v. Zsolt Nagy. Monument 11 werd geschreven voor de tournee in 2000 van het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Roland Kieft. In datzelfde jaar werd Monument 21 uitgevoerd door een Utrechts blaasensemble met een strijkorkest onder leiding van Otto Tausk in Muziekcentrum Vredenburg. In 2003 schreef Berkenbosch een Wiegelied samen met Pipilotti Rist en in 2004 werd Monument 35 uitgevoerd door Orkest de Volharding.


Prijzen

Monument 2 werd de NOG Stimuleringsprijs toegekend.

Compact discs
Op cd verscheen Druk (Hedah, Maastricht) en Monument 2 (Nederlands Studenten Orkest). Op dvd verscheen het Wiegelied (Lost&Found, Amsterdam).

2005

Roland Kieft

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Caroline Berkenbosch

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer