Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CARRERA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Carrera

Periode

1996 - heden

Genre

punk, rock'n'roll

Carrera

Punkband uit Utrecht.
Volledige biografie...

Bezetting

Bas de Geest   drums, zang
Johan Perk   gitaar, zang
Gino van den Hoek   basgitaar

Overige muzikanten

Frank Roemer   basgitaar, zang

Biografie Carrera

Punkband uit Utrecht.

1996 - 2004

Carrera Het eerste optreden van Carrera is in 1997 tijdens een feestje op Nyenrode in Breukelen. Het trio brengt in 2002 in eigen beheer het debuutalbum Straightening The Curves uit. In het daaropvolgende jaren gaat Carrera op tournee door Nederland, Denemarken en Zweden met The Supersuckers. De band is ook te zien in de voorprogramma's van The Shavers, The Apers, Van Katoen en Lagwagon. Aan het eind van het jaar komt het tweede album Freaky Deaky Dutch uit op Stacey Records/Kix4U. De punkers laten zich sponsoren door merken als Von Zipper Eyewear, Spam Bully Anti-Spam Software en Nike Skateboarding (Shoes).

The Apers The Shavers VanKatoen

2005

De Smash n Dash Tour gaat op 6 maart van start in rockcafé Stairway To Heaven te Utrecht. In de videoclip bij het nummer Als Ik Bovenop De Dom Kom speelt acteur Rijk de Gooijer de hoofdrol. Ondanks zijn bijdrage lukt het niet de video door de clipzenders uitgezonden te krijgen.

2006

Aan het eind van het jaar verlaat Frank Roemer de band.

2007

Carrera De opvolger van Roemer noemt zich Gino 'Corleone' van den Hoek en is in maart voor het eerst met de band op het podium te zien. Carrera neemt in de zomer in Maarten Besselings Green Motel studio dertien nummers op die in oktober verschijnen op het album Black Sheep.

Discografie Carrera

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Carrera

Audio/Video Carrera

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer