Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CASEY & THE PRESSURE GROUP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Casey and The Pressure Group bij het televisieprogramma Eddy ready Go!

Periode

1969 - 1973

Genre

jazz funk, soul, soul jazz

Pseudoniemen

Casey & Trading Group

Casey & The Pressure Group

Instrumentale groep à la Booker T & The MG's rond toetsenist Cees Schrama, weet in 1970 en 1971 een viertal bescheiden hits te scoren.
Volledige biografie...

Bezetting

Joop Scholten   arrangeur, gitaar
Piet Hein Veening   basgitaar
Louis Debij   drums
Cees Schrama   producer, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Cees Kranenburg   drums

Genoemd in de biografie van

1970   Cees Schrama
1974   Fungus

Biografie Casey & The Pressure Group

Instrumentale groep à la Booker T & The MG's rond toetsenist Cees Schrama, weet in 1970 en 1971 een viertal bescheiden hits te scoren.

1969

Cees Schrama richt de Funky Eight (later The Pressure Group) op, dan nog met Kees Kranenburg (ex-Jayjays) op drums. Sinds 1957 maakt Schrama deel uit van het Ted Easton Combo, en van 1967 tot 1969 speelt hij toetsen in Stax. Verder brengt hij voordat hij The Pressure Group opricht drie solo-albums uit, respectievelijk onder de namen Snuffy King Trio (1967), Crazy Casey (1967) en Cees Schrama (1968). Op de tweede LP wordt hij begeleid door Rinus Gerritsen, George Kooymans en Jaap Eggermont van de Golden Earrings, in datzelfde jaar speelt hij mee op de Earrings-LP Winter Harvest.

George Kooymans Jaap Eggermont Jay-Jays Rinus Gerritsen

1970

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Casey and The Pressure Group bij het televisieprogramma Eddy ready Go! Kranenburg wordt vervangen door Louis Debij. Kranenburg speelt later in zijn carrière ondermeer met jazzorganiste Rhoda Scott. De naam is inmiddels veranderd in Casey & The Pressure Group. Op label Philips worden twee platen uitgebracht. Van de eerste plaat Powerhouse bereikt single Soul Tango de 25e plaats in de hitlijsten. Tegen het einde van het jaar komt de single Lazy Bones van de gelijknamige LP niet verder dan een tipparadenotering.

1971

De single The Heart Of A Woman bereikt eind april de 18e plaats in de hitlijsten. De single Toy Symphony doet vervolgens niets. Op label Polydor verschijnt later dat jaar het album Comin' Home (The Beast And I). De single Comin' Home Babe bereikt de tipparade in augustus.

1972

Casey & The Pressure Group nemen een nieuwe LP op, en er worden twee singles uitgebracht. Ze halen de tipparade niet. Onder de naam Casey & Trading Company wordt de single Bwana Bwana uitgebracht. Onder zijn eigen naam brengt Cees Schrama de herkenningsmelodie van de NCRV op single uit.

1973

Er wordt nog een single uitgebracht: Rig Move. Verder wordt Cees Schrama bekend als presentator van het jazzprogramma Sesjun bij de TROS. Joop Scholten brengt in de jaren zeventig solo nog enkele albums uit.

Cees Schrama Joop Scholten

Discografie Casey & The Pressure Group

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Casey & The Pressure Group

Audio/Video Casey & The Pressure Group

Video Casey & The Pressure Group

Casey amd the Pressure Gr...
Casey amd the Pressure Group - The heart of a woman  (45toeren sample)
Casey and the Pressure Gr...
Casey and the Pressure Group Soul tango
Casey and the Pressure Gr...
Casey and the Pressure Group - Comin' home baby
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Casey amd the Pressure Group - The heart of a woman  (45toeren sample)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer