Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CH!PZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ch!pz

Periode

2003 - 2010

Genre

kinderpop, Nederlandstalig, pop, tieneridolen

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Chipz

Ch!pz

Tienerband Ch!pz is een goed uitgedacht concept van managers Patrick van Thijn en David Verdooren, gevormd op basis van marktonderzoek. Twee jongens, twee meiden, vrolijke popliedjes, pakkende dansjes en aparte videoclips. Deze gouden formule slaat meteen aan bij jonge kinderen en het viertal scoort hit na hit (Ch!pz In Black, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Cilla Niekoop   zang
Kevin Hellenbrand   zang
Peter Rost   zang
Rachel van den Hoogen   zang

Genoemd in de biografie van

2004   Tony Cornelissen
2005   Eddy Zoëy

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

29-8-20, Total Loss Festival, Eindhoven
21-11-20, Fout & Stout The Party, Zwolle

Biografie Ch!pz

Tienerband Ch!pz is een goed uitgedacht concept van managers Patrick van Thijn en David Verdooren, gevormd op basis van marktonderzoek. Twee jongens, twee meiden, vrolijke popliedjes, pakkende dansjes en aparte videoclips. Deze gouden formule slaat meteen aan bij jonge kinderen en het viertal scoort hit na hit (Ch!pz In Black, Cowboy, Captain Hook, 1001 Arabian Nights).

2003

Ch!pz ontstaat na uitgebreide audities voor een nieuwe popgroep. Rach-L (19 jaar), Peter (19 jaar), Kevin (18 jaar) en Cilla (17 jaar) zijn de vier kandidaten die uiteindelijk overblijven. Doelgroep voor het muzikale concept Ch!pz is de jeugd tot tien jaar. Dankzij intensieve samenwerking met de jeugdzender Jetix wordt de eerste single Ch!pz In Black (Who You Gonna Call) met een tweede plaats in de top 40 meteen een daverend succes en opvolger Cowboy scoort een nummer 1 notering. Verantwoordelijk voor de muziek zijn de producers van de Zweedse Hitfactory (ook verantwoordelijk voor het succes van o.a. A-Teens en Westlife), het Deense hitduo Hartmann & Langhoff (bekend van Aqua) en de Nederlandse componist/producer Jay van den Berg.

2004

Ch!pz De single Captain Hook piekt in mei op nummer vijf en in november komt winkelketen C&A met de exclusieve single Kung-Fu Beat. Bij aankoop van kinderkleding krijgt iedereen de single, die verder niet in de platenwinkels te koop zal zijn en eveneens niet op het tweede album zal prijken. In november is het opnieuw raak wanneer de single 1001 Arabian Nights al na twee weken op de hoogste positie van de Single Top 100 en de 3FM Top 50 staat. Het is de derde nummer 1 notering van Ch!pz.

2005

Ch!pz Ch!pz In Black, de eerste single uit 2003 van Ch!pz, komt op 1 februari binnen op een zevende plek van de Duitse hitparade. In Oostenrijk komt het nummer binnen op een negende positie. De single One, Two, Three komt in maart binnen op de eerste plaats van de single Top 100. Het tweede album The World Of Ch!pz komt in twee edities uit: naast de normale versie ook een limited edition met een bewegend hologram op de hoes (oplage: 25.000). Begin april wordt de band geïntroduceerd in Scandinavië, gevolgd door Engeland in mei. Ch!pz staat in mei zowel in Duitsland als Oostenrijk op de eerste plaats in de hitlijsten met het nummer Cowboy. In Zwitserland neemt de groep de vierde plek in. De dvd The World Of Ch!pz (11 november) bevat een special opgenomen in Disneyland Parijs, liveoptredens en videoclips. Tijdens de uitreiking van de Jetix Kids Awards in Berlijn neemt Ch!pz de prijs voor Beste Groep in ontvangst.

2006

De single One Day When I Grow Up is onderdeel van het project Past:present:future en staat in november ook op het minialbum Past:present:future Part II.

2007

Na een reeks try-outs in januari gaat de Future Theatertour op 2 februari officieel van start in de RAI te Amsterdam. Ch!pz verkoopt in Europa meer dan 1,5 miljoen geluidsdragers en wordt hiervoor in mei onderscheiden in het televisieprogramma Life & Cooking. De onderscheiding valt samen met de uitgave van de verzamelplaat The H!tz Collection. In dezelfde maand wint Ch!pz een Kids' Choice Award in de categorie Beste Popgroep. De groep werkt aan een Duitse versie van de theatertournee.

2008

Het tweede seizoen van Ch!pz Dance Xperience is te zien bij de TROS. In het programma leren de bandleden de jonge kijkers diverse dansjes die bij hun hits horen.

2011

Kevin Hellenbrand brengt in februari zijn eerste solosingle uit. De tracks Good Times en Alright zijn geschreven en geproduceerd door Spikey Spike (o.a. Yes-R en Sita).

Kevin Hellenbrand

Discografie Ch!pz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ch!pz

Audio/Video Ch!pz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer