Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHARLENE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Charlène

Periode

1986 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Charlène

Levensliedzangeres Charlène de Lange wordt als tiener ontdekt door Marianne Weber.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2000   Marianne Weber

Biografie Charlène

Levensliedzangeres Charlène de Lange wordt als tiener ontdekt door Marianne Weber.

2000 - 2004

In 2000 maakt het grote publiek voor het eerst kennis met de jeugdige zangeres Charlène (Tilburg, 15 augustus 1986) dankzij haar finaleplaats in het tv-programma Your Big Break met het liedje De Laatste Reis. Ze verzorgt kort daarna een gastoptreden in een tv-special van haar idolen Frans Bauer en Marianne Weber. Na enkele singles verschijnt in mei 2002 haar debuutalbum Charlène, geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar. De plaat bereikt binnen twee weken de albumhitlijst. Het tweede album Zomer In Mijn Hart bevat ondermeer enkele eigentijdse levensliedjes zoals Elke Zonnestraal Ben Jij en 'n Bosje Rozen Voor Je Moeder.

Emile Hartkamp Frans Bauer Marianne Weber

2005

De zangeres levert een bijdrage aan het Muziekfeest in de ArenA 2005. Opnamen van dit festival worden in mei op televisie uitgezonden. Charlène treedt regelmatig op in Nederland, maar ook daarbuiten zoals op 17 juli in het Belgische Balen waar ook Frans Bauer is te zien. Ze rondt haar opleiding af en stort zich volledig op haar muzikale carrière. Met haar vaste producers neemt ze een derde album op.

2006

De single Boem Boem Boem is de voorloper van het album Vandaag Is Mijn Dag dat 17 februari uitkomt. Op 7 juli weidt de TROS op Nederland 2 een muziekspecial aan de zangeres. Naast liedjes bevat de dvd Vandaag Is Mijn Dag (17 november) ook uitstapjes naar een kroeg in Tilburg, het circuit in Zandvoort en een manege.

2008

Op 22 februari verschijnt Twiedeliedie, de eerste single van het volgende album Hé Hallo! dat in maart uitkomt. Deze cd bereikt de 37ste plaats van de albumlijst.

2011

In september wordt Charlène’s zoontje Roberto geboren.

2012

De single Als Je Alles Hebt (Dan Kun Je Veel Verliezen) (februari) is een duet met John de Bever. De meezinger is geschreven door Emile Hartkamp en geproduceerd door Laurens van Wessel.

Discografie Charlène

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Charlène

Audio/Video Charlène

Video Charlène

John de Bever & Charlene ...
John de Bever & Charlene - Als Je Alles Hebt
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
John de Bever & Charlene - Als Je Alles Hebt

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer