Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHERRY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cherry

Periode

1981 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

Cherry

Simon Been en Cherry Wijdenbosch (Djakarta, 28 juni 1951) verlaten in 1981 de band Braak en gaan samen verder onder de naam Cherry. De eerste single Vang Me (Voor Ik Val) en de titelloze 10" zijn redelijk succesvol. Na de hitsingle Dame Uit Suriname (1983), de hitsingle My Second Skin ...
Volledige biografie...

Bezetting

Simon Been   componist, piano, tekstschrijver
Cherry Wijdenbosch   zang

Genoemd in de biografie van

1981   Braak
1982   Braak
1983   Braak
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Cherry

Simon Been en Cherry Wijdenbosch (Djakarta, 28 juni 1951) verlaten in 1981 de band Braak en gaan samen verder onder de naam Cherry. De eerste single Vang Me (Voor Ik Val) en de titelloze 10" zijn redelijk succesvol. Na de hitsingle Dame Uit Suriname (1983), de hitsingle My Second Skin ( titelsong van de film Blonde Dolly) uit 1987 en twee albums stopt Cherry. Pas eind jaren negentig laten Been en Wijdenbosch weer van zich horen als ze uitgenodigd worden door zanger en Cherry-fan Stef Bos In het najaar van 1997 toert het trio anderhalve maand door Nederland en België met Twee Stemmen, Eén Piano. De meeste nummers van dit programma staan op het album Niet Ik uit 1999.

Discografie Cherry

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cherry

Audio/Video Cherry

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer