Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHEYENNE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cheyenne

Periode

1977 - 1982

Genre

funk, Molukken

Cheyenne

Gooise funkgroep, die aan het eind van de jaren zeventig haar grootste successen beleeft. Diverse muzikanten uit de band zijn ook later succesvol, met name Julya Lo'ko, haar broer Eddy Lekranty (Moluccan Moods Orchestra) en bassist Michael Peet (Jan Akkerman, T.C. Matic).
Volledige biografie...

Bezetting

Rob De Vries   orgel, piano, zang
Nanno Leurena   drums
Peter Paskamp   piano
John Wattimena   basgitaar, zang
Regina Lekransy   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Martin Putinella   gitaar
Michael Peet   basgitaar
Martino Latupeirissa   percussie
Hugo de Bruin   gitaar
Bart-Jan van Ettekhoven   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1977   Julya Lo'ko
1982   Julya Lo'ko
1982   Moluccan Moods Orchestra

Biografie Cheyenne

Gooise funkgroep, die aan het eind van de jaren zeventig haar grootste successen beleeft. Diverse muzikanten uit de band zijn ook later succesvol, met name Julya Lo'ko, haar broer Eddy Lekranty (Moluccan Moods Orchestra) en bassist Michael Peet (Jan Akkerman, T.C. Matic).

1977

De Molukse zangeres Julya Lekranty richt samen met broer Eddy de funkband Cheyenne op. Zij is leadzangeres en componiste van de groep. De groep valt op door haar hoge kwaliteiten. De bezetting wordt af en toe aangevuld met percussionist Martino Latupeirissa die ook te horen is bij Rosa King, Dolly Dots, Fruit Cake, Jeff Reynolds, Chet Baker, Sonny Rollins en Jaco Pastorius.

Dolly Dots Rosa King & Upside Down

1978

De eerste single, Separated Love, verschijnt en is meteen goed voor een tipnotering.

1981

Regina Lekranty en Rob de Vries hebben de groep inmiddels verlaten. Victor Lekranty (drums), Martin Putinella (gitaar), Bart-Jan van Ettekhoven (orgel, piano) en Michael Peet (bas) zijn voor hen in de plaats gekomen. .

1982

Cheyenne Cheyenne wordt ontbonden. Julya gaat door als Julya Lo'ko en ontwikkelt zich tot een veelgevraagd achtergrondzangeres. Ze doet mee met de supergroep Suara Maluka Band, waar ook Ais Lawalata, Neppy Noya en Chris Latul deel van uitmaken. Eddy organiseert samen met Eddy Tutuaima en Zeth Mustamu een serie avonden in Paradiso, onder de naam Moluccan Moods. Hij is ook muzikaal leider van het Moluccan Moods Orchestra.

Julya Lekranty Moluccan Moods Orchestra Suara Maluka Band

1985

Samen met Mathilde Santing en Astrid Seriese wint Julya het Knokke-festival. Haar carrière komt pas echt in een stroomversnelling, als ze wordt onderscheiden met de Zilveren Harp van Conamus en imponeert als 'leading lady' in het Labyrinth-project van Jasper van 't Hof en Cesar Zuiderwijk

1986

De zangeres toert met Jan Akkerman en Adje van den Berg. Aan het eind van het jaar richt ze haar eigen band op: Lo'ko She-bang!

1988

Het Moluccan Moods Orchestra maakt in de zomer radio-opnamen in Berlijn. Lo'ko She-bang! treedt regelmatig op.

1989

Eddy komt om het leven bij een vliegtuigongeluk in Suriname.

1990

Halverwege het jaar verschijnt de door George Kooymans geproduceerde mini-CD van Lo'ko She-bang!

1995

Julya's eerste solo-album, Colour Me Forever, verschijnt.

Discografie Cheyenne

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cheyenne

Audio/Video Cheyenne

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer