Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CIRCUS CUSTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1996

Genre

kinderpop, Nederlandstalig, pop

Circus Custers

Herman Erbé en Joseph Custers maken onder de naam Circus Custers Nederlandstalige pop- en kinderliedjes. Met de single Monica scoren zij in 1987 hun grootste hit.
Volledige biografie...

Bezetting

Joseph Custers   piano, zang
Herman Erbé   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1982   Herman Erbé
2008   Bert Heerink
2008   Erwin Musper
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Circus Custers

Herman Erbé en Joseph Custers maken onder de naam Circus Custers Nederlandstalige pop- en kinderliedjes. Met de single Monica scoren zij in 1987 hun grootste hit.

1969 - 1975

Herman Erbé (1949) is in 1969 kortstondig lid van de Gooise folkgroep OPMC (Oldest Professional Music Company). Met de folkcabaretgroep Ravelijn speelt hij in 1974 een muzikaal theaterprogramma. Zijn eerste soloalbum is De Potsenmaker (1975).

Herman Erbé OPMC

1983 - 1986

Inmiddels vormt Erbé samen met Joseph Custers het duo Circus Custers. Hoewel de single Verliefd (1983) geen echte hit wordt, verwerft het een plekje in het collectieve popgeheugen. In mindere mate geldt dat ook voor de single Louise (1984).

1987

De single Monica behaalt in 1987 de 18e plaats in de hitparade.

1990

Circus Custers bereikt de tiplijst met Ik Hou Van Alles. Naast haar poprepertoire werkt het duo ook aan een kinderplaat.

1991 - 1996

Naast de cd's Kunst En Vliegwerk en Af En Toe Een Bul, verschijntHun Mooiste Kinderliedjes Van TV. Dat album levert het duo in 1992 een Edison op. De jury prijst de liedjes, omdat ze opvallen door verfrissend taalgebruik waarin problemen
van kinderen op een volwassen manier zijn beschreven.

1998 - 1999

Erbé gaat solo verder, maar is ook te horen op jug bij de Volendamse groep Ugly Duckling. Met Hakim van Sesamstraat maakt hij een theaterprogramma voor kinderen en met Johan Hoogeboom een cabaretprogramma voor volwassenen.

2000

Herman Erbé maakt met de band Herrie muziektheater voor kinderen. Joseph Custers is dirigent van de bigband The Skyblasters en bandleider van het orkest GO Yellow.

Herrie

2002 - 2003

Van Herrie verschijnt in 2002 het Sinterklaasalbum Herrie Met De Sint. De band werkte in 2003 mee aan het televisieprogramma Groeten Uit Nederland van de VPRO. Die Pet Past Ons Allemaal is een muziektheatershow voor kinderen van het duo Custers & Co (Joseph Custers en muziektherapeut Jan Smit) in samenwerking met het Nederlands Politie Orkest. De show wint in maart 2003 de gouden Event Award 2003.

2007

Herman Erbé schrijft een liedje voor een minialbum dat wordt uitgebracht ter ere van het zestigjarige bestaan van de Hervormde Internaten voor Schippersjeugd. Samen met Bert Koster treedt hij op onder de naam Circus Koster. Met Josje Hennink organiseert hij regelmatig concerten en voorstellingen in de bovenzaal van Herberg de Gekroonde Leeuw te Arum.

2008

Herman Erbé maakt in het najaar deel uit van de Ze Zijn Terug Tour waarbij de zanger, samen met Kadanz, Erik Mesie van Toontje Later, de Polle Eduard Band en Peter Groot Kormelink van Splitsing en Jazzpolitie, door het land trekt met een programma vol Nederlandstalige popklassiekers. De presentatie is in handen van Bert Heerink. De eenmalige tournee wordt voorafgegaan door een compilatie met de bekendste nummers van de deelnemende acts.

2009

Herman Erbé brengt zijn tweede soloalbum Zoenen Van Chocola uit.

Herman Erbé

Discografie Circus Custers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Circus Custers

Audio/Video Circus Custers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer