Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLOVER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Clover in 1979

Periode

1979 - 1981

Genre

country rock

Clover

Clover wordt in 1979 opgericht door bassist Kees van Leeuwen en gitarist Bud Bergsma (ex-Continental Uptight Band) uit de Utrechtse band Bronco. Aangevuld met gitarist/zanger Onno Stoopendaal neemt Clover een single op met producer Roy Beltman. Het driestemmig gezongen Devoted To You is oorspronkelijk van The Everly Brothers. De band ...
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Van Leeuwen   basgitaar, mandoline, piano, zang
Onno Stoopendaal   gitaar, zang
Bud Bergsma   banjo, gitaar, percussie, zang

Overige muzikanten

Gijs Lemmen   banjo, basgitaar, gitaar
Ritty van Straalen   drums

Genoemd in de biografie van

1979   Continental Uptight Band

Biografie Clover

Clover wordt in 1979 opgericht door bassist Kees van Leeuwen en gitarist Bud Bergsma (ex-Continental Uptight Band) uit de Utrechtse band Bronco. Aangevuld met gitarist/zanger Onno Stoopendaal neemt Clover een single op met producer Roy Beltman. Het driestemmig gezongen Devoted To You is oorspronkelijk van The Everly Brothers. De band wordt uitgebreid met gitarist Gijs Lemmen (Tumbleweeds) en drummer Ritty van Straalen (Continental Uptight Band). Omdat de single geen hit wordt en de helft van de band bestaat uit voormalige leden van de Continental Uptight Band, besluiten de muzikanten onder die naam verder te gaan.

Discografie Clover

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Clover

Audio/Video Clover

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer