Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COLT 45

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - 1978

Genre

country rock

Colt 45

Colt 45 is een countrygroep met muzikanten uit Woerden en Boskoop en met de zangeressen Doetje en Aaltje de Vries uit Harlingen. De zusjes De Vries zijn overigens nog niet te horen op het eerste en enige Colt 45 album uit 1976, omdat ze pas vanaf augustus 1977 bij de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Doetie de Vries   zang
Frans de Bruin   drums
Alie de Vries   zang
Ries Oosterom   gitaar, lapsteel, zang
Harry de Vroege   achtergrondzang, basgitaar

Overige muzikanten

Henk Smit (1)   gitaar
Hans de Jong   pedalsteel
Henny de Bruin   gitaar, pedalsteel

Genoemd in de biografie van

1974   Maywood
1976   Cool Breeze

Biografie Colt 45

Colt 45 is een countrygroep met muzikanten uit Woerden en Boskoop en met de zangeressen Doetje en Aaltje de Vries uit Harlingen. De zusjes De Vries zijn overigens nog niet te horen op het eerste en enige Colt 45 album uit 1976, omdat ze pas vanaf augustus 1977 bij de groep komen. Na het vertrek van Ries Oosterom is Henny de Bruin (Sunnyside, Cool Breeze) van 1977 tot het einde van de band in 1978 de lead- en pedalsteelgitarist. Hans de Jong (pedalsteel) valt een enkele keer voor hem in. Basgitarist Harry de Vroege gaat in 1980 solo verder als Harry Laurens. Aan het eind van 1980 vormt hij het duo Sterling met Mavis Slingerlandt. Doetje en Aaltje de Vries vormen het duo Maywood. De Bruin stopt met het spelen in bands en werkt aan een grote verzameling snaarinstrumenten.

Discografie Colt 45

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Colt 45

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer