Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COMPASION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Compasión

Periode

2004 - heden

Genre

flamenco, jazz, wereldmuziek

Compasión

Een eigentijdse combinatie van flamenco en jazz. De musici combineren traditionele vormen met nieuw gecomponeerd materiaal.
Volledige biografie...

Bezetting

Carlos Denia Moreno   zang
Steven Kamperman   klarinet, saxofoon
Paul Weiling   saxofoon
John Fillmore   gitaar
Antal Steixner   percussie

Genoemd in de biografie van

2009   Paul Weiling

Biografie Compasión

Een eigentijdse combinatie van flamenco en jazz. De musici combineren traditionele vormen met nieuw gecomponeerd materiaal.

2004 - 2009

Rietblazers Paul Weiling en Steven Kamperman richten in 2004 Compasión op, in eerste instantie met flamencogitarist Victor Rosinha. De groep komt voort uit de activiteiten van de Music: World Series, een initiatief van het SJU Jazzpodium in Utrecht. Daar, en op enkele andere podia waaronder theater De Lieve Vrouw te Amersfoort, en met als gast de Nederlandse flamencodanseres Kika, speelt Compasión enkele succesvolle optredens. De groep brengt een eigentijdse combinatie van flamenco en jazz; de musici combineren traditionele vormen en nieuw gecomponeerd materiaal. De twee rietblazers voegen aan het flamencorecept jazzy arrangementen en solo's toe, zonder het intieme geluid van een kleine bezetting geweld aan te doen. Na de eerste concertreeks is het stil rond Compasión, maar in 2007 maakt het ensemble een doorstart, nu met John Fillmore op gitaar. In de Fieldworks Studio in Schoten, België, neemt de groep de cd Salmuera op, de presentatie ervan is in december 2008 tijdens het Global Village Festival in theater De Lieve Vrouw, met Latif Al Obaidi als speciale gast op ud (luit) en percussie. Jazzrecensent Bert Jansma schrijft: “De diepe emoties van een flamencozanger, de strakke maatsoorten van de bulerías, fandangos en de alegrías, in een unieke combinatie met de speelse jazzimprovisaties van twee rietblazers (saxen en klarinet).” En: “Van hevig ritmisch tot en met prachtig lyrisch. Je houdt er lijf, voeten en handen bijna niet van stil.”

Discografie Compasión

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Compasión

Audio/Video Compasión

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer