Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CONTRAST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Contrast

Periode

2002 - heden

Genre

gothic, industrial

Contrast

Contrast is een Amsterdamse darkwave en electroband met elementen uit gothic en EBM. Het geluid van de band is grotendeels elektronisch, aangevuld met gitaar. De band wordt opgericht door Patrick van Alphen (ex-Malochia) en D.J. Richard. In de zomer van 2003 verschijnt de eerste demo The Devastation Files. Het nummer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Van Alphen   sampler, toetsinstrumenten
René Jongeneelen   achtergrondzang, elektronica

Overige muzikanten

D.J. Richard   elektronica

Genoemd in de biografie van

2002   Malochia

Biografie Contrast

Contrast is een Amsterdamse darkwave en electroband met elementen uit gothic en EBM. Het geluid van de band is grotendeels elektronisch, aangevuld met gitaar. De band wordt opgericht door Patrick van Alphen (ex-Malochia) en D.J. Richard. In de zomer van 2003 verschijnt de eerste demo The Devastation Files. Het nummer Follow The Leaders van die demo komt terecht op de compilaties DeCODEr en 10 Years DJ -X-X-X-. De tweede demo Preparations verschijnt in de herfst van 2005. D.J. Richard maakt plaats voor René Jongeneelen (programming, elektronische drums, achtergrondzang) (ex-Malochia, Cruelty Alliance). Het debuutalbum Antidote verschijnt in mei 2009.

Discografie Contrast

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Contrast

Audio/Video Contrast

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer