Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CONTROL OVER THE MASSES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - 1998

Genre

crossoverrock

Control Over The Masses

Zesmansgroep uit Den Haag met een eigenwijze mix van snelle hiphopbeats, etnische samples en soulachtige zang die wordt ondersteund door een analoge ritmesectie. Live wordt de muziek aangevuld met videobeelden en computeranimaties op tien monitorschermen.
Volledige biografie...

Bezetting

Ben Keemink   basgitaar
Steve Teunis   zang
Hakim Sihombing   percussie
Tamara Sihombing   toetsinstrumenten
Dennis Van Hoorn   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Control Over The Masses

Zesmansgroep uit Den Haag met een eigenwijze mix van snelle hiphopbeats, etnische samples en soulachtige zang die wordt ondersteund door een analoge ritmesectie. Live wordt de muziek aangevuld met videobeelden en computeranimaties op tien monitorschermen.

1993 - 1997

Drie ex-leden van The Walkman (Ariola) besluiten na het opheffen van die groep een nieuwe band op te richten: Control For The Masses. De naam van de band vindt zijn oorsprong in het nummer Television The Drug Of The Nation van Michael Franti ten tijde van zijn Disposable Heroes Of Hiphoprisy, waarin hij het medium televisie bestempelt als 'remote control over the masses'. De groep doet diverse lokale optredens naar aanleiding van de albumrelease Care. Zo ontwikkelt de groep zich live aanzienlijk, maar op radio en tv gebeurt helemaal niets naar aanleiding van het album.

The Walkman

1998

Hun beste optreden tot dan toe vindt plaats tijdens het Haags Plein Open festival, waar ze een van de hoofdacts zijn. Uitblijvende reacties in de media doen de groep uiteindelijk de das om. Dennis van Hoorn gaat verder met The Playmates (enige tijd de begeleidingsband van zangeres Erikah Karst), Jeroen Ernst en Hakim Sihombin zijn voornemens samen een nieuwe groep op te richten. Steve Teunis produceert twee cd's van Monica Triga en doet een tournee met Fra Fra Sound. Onder de naam Steve Mariat gaat Teunis in maart 2005 op tournee.

Erikah Karst The Playmates

Discografie Control Over The Masses

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Control Over The Masses

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer