Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COUNTRY RAMBLERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1971 - 1982

Genre

country

Country Ramblers

Countrygroep uit Kampen.
Volledige biografie...

Bezetting

Berry Selles   banjo, gitaar, zang
Jan Roelofs   gitaar, zang
Jan Nuyen   contrabas
Lody Van Vlodrop   achtergrondzang, banjo, viool
Paul van Vlodrop   achtergrondzang, mandoline
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1981   Groundspeed
1987   4 Wheel Drive

Biografie Country Ramblers

Countrygroep uit Kampen.

1971 - 1976

In Kampen wordt de bluegrassformatie The Country Ramblers opgericht door Berry Selles (gitaar, banjo), Jan Roelofs (zang, gitaar) en Lody van Vlodrop (banjo, viool) Jan Nuyen (contrabas). In 1974 nemen zij het album Old Time Country And Bluegrass op. De groep valt in 1976 uiteen. Berry Selles vervolgt daarna solo zijn weg en maakt enkele albums. Hij is tevens te horen op het album One Way Street van Sido Martens en Pete Cox uit 1975. Het album Country Ramblers met oude opnames uit 1972 verschijnt postuum.

Berry Selles Sido Martens

1977

Jan Roelofs, Henri Nuyen (contrabas), Lody van Vlodrop en Jan Nuyen (mandoline) pikken de draad weer op. Het album Head Over Heels is daar een gevolg van.

1979

Jan Roelofs verlaat de band en wordt vervangen door Henri's broer Jan Nuyen (bas). Henri Nuyen neemt de gitaar voor zijn rekening. De broer van Lody (banjo/fiddle), Paul van Vlodrop, komt in de band als mandolinespeler. Dit viertal maakt hun eerste tournee door de Verenigde Staten waar ze indruk maken op het Berkshiremountain festival. Ze delen er het podium met The Country Gentleman, Ricky Scaggs, The Whites, Seldom Seen, Jimmy Martin, Larry Sparks en The Allman Brothers.

1982

The Country Ramblers nemen een live bluegrass album op met de Amerikaanse fiddle-legende Byron Berline (The Flying Burrito Brothers, Country Gazette) en touren regelmatig in deze bezetting door Europa.

1986 - 1988

Samen met Cor Bakker begeleidt Paul van Vlodrop op diverse snaarinstrumenten Jenny Arean in haar theatershow En Voort Gaat-Ie Weer. Hij richt de band 4 Wheel Drive op, speciaal voor de voorstelling Vuur In De Sneeuw dat in het seizoen 1987-1988 wordt opgevoerd door het RO-theater. De band blijft ook na de voorstelling bij elkaar. Henri Nuyen en Jan Roelofs touren diverse malen door Europa met Byron Berline en John Hickman (banjo). Nuyen en Roelofs formeren een gelegenheidsformatie met Wim Duiveman (mandoline/zang) en Edwin Herkert (banjo) om op het eerste Internationale Bluegrassfestival te Guthrie (Oklahoma) te spelen.

4 Wheel Drive Cor Bakker Jenny Arean

2002

Country Road is de titel van de theatershow waarmee Henri Nuyen met 4 Wheel Drive en samen met Savannah, Ruud Hermans en Sandra Vanreys vanaf 6 december langs de theaters gaat.

Ruud Hermans

Discografie Country Ramblers

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Country Ramblers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer