Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CUCCURULLO BRILLO BRULLO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cuccurullo Brillo Brullo

Periode

2005 - heden

Genre

progressieve rock

Cuccurullo Brillo Brullo

Cuccurullo Brillo Brullo is een band met wisselende bezetting uit Zuid-Holland die het werk van Frank Zappa in ere houdt. De vaste kern bestaat uit zangers Reinier Parengkuan en Ron van der Kraan (ex-The Watchman) en gitaristen Derk Groen (o.a. Anouk en Q65) en Paul de Jong. Saxofonist Boris van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Derk Groen   gitaar
Ron van der Kraan   zang
Paul De Jong   gitaar
Reinier Parengkuan   zang

Overige muzikanten

Arie Verhaar   drums
Boris Vanderlek   saxofoon

Biografie Cuccurullo Brillo Brullo

Cuccurullo Brillo Brullo is een band met wisselende bezetting uit Zuid-Holland die het werk van Frank Zappa in ere houdt. De vaste kern bestaat uit zangers Reinier Parengkuan en Ron van der Kraan (ex-The Watchman) en gitaristen Derk Groen (o.a. Anouk en Q65) en Paul de Jong. Saxofonist Boris van der Lek levert ook bijdragen. De uitgave van het debuutalbum ZAPzurditiez (2005) mondt uit in een optreden tijdens de Zappanale in Duitsland waar de band het podium deelt met Zappa-zanger Ike Willis. Willis doet ook mee tijdens een tournee van Cuccurullo Brillo Brullo in oktober 2006. De bezetting van de band bestaat in februari 2007 onder meer uit ex-leden van de Britse formatie The Muffin Men.

Discografie Cuccurullo Brillo Brullo

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cuccurullo Brillo Brullo

Audio/Video Cuccurullo Brillo Brullo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer