Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ DIMITRI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Dimitri

Periode

1967 - heden

Genre

DJ, draaitafels, house

Pseudoniemen

Alice D. In Wonderland

DJ Dimitri

DJ Dimitri is een house DJ die in diverse clubs draait. Zijn stijl is in de loop der jaren geëvolueerd van hip hop naar harde techno. Hij draait, produceert, stelt compilatie-cd's samen en runt zijn eigen labels.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels

Genoemd in de biografie van

1992   Da Juice
1992   DJ Bart Thimbles
1992   DJ Isis
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie DJ Dimitri

DJ Dimitri is een house DJ die in diverse clubs draait. Zijn stijl is in de loop der jaren geëvolueerd van hip hop naar harde techno. Hij draait, produceert, stelt compilatie-cd's samen en runt zijn eigen labels.

In bezetting van

HI&LO   draaitafels

1983

DJ Dimitri begint op zestienjarige leeftijd bij radio ABC te draaien. Hij begint met hiphop en funk. Door zijn werk in een platenzaak raakt hij goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de dance muziek.

1985

Dimitri is betrokken bij de hip hop act Freakaristic waar hij faam verwerft als scratcher. Hij gaat draaien in Discotheek de Heer van Jericho in Heerhugowaard en voor de radio: de Amsterdamse lokale zender Decibel en TROS Soul Show.

1988

Dimitri wordt vaste DJ in Club Richter te Amsterdam en draait voor het eerst in de RoXY, de nieuwe club in Amsterdam.

1989

Internationaal stijgt zijn roem: hij draait in Italië op de eerste Warehouse party's

1990

Dimitri krijgt zijn vaste avond in de RoXY. Iedere vrijdag groeien de rijen voor de deur. Hij heeft zijn naam definitief gevestigd in de Nederlandse house scene.

1991

Dimitri draait op de belangrijkste feesten in Nederland, België en Italië. Voor het eerst draait hij ook op Ibiza. Hij brengt zijn eerste plaat uit en richt zijn eigen label op: Be.S.T. (Beautiful Soul Techno). Eerste release van zijn label was So Lonely van Numbers & Feelings, een internationale club hit.

1992

Dimitri breidt zijn territorium uit naar Zwitserland, Frankfurt en Parijs. Eind van het jaar richt hij samen met Pieter Hoovers het label Outland Records op. Eerste release: Cavity van Chiquita.

1993

Inmiddels draait Dimitri wereldwijd. Ook met Outland Records gaat goed: er worden drie succesvolle compilaties uitgebracht: Static Tracks, Spiritual Tracks I en II.

1994

Dimitri draait in half Europa en in Detroit. Hij scoort zijn eerste grote hits met Disco Train en Fluid Harmony.

1995

Nog altijd breidt zijn werkterrein zich uit over meer en meer landen. In de Escape aan het Rembrandtsplein te Amsterdam ziet de Chemistry het licht, een club waarbij Dimitri ook is betrokken. Ook in de Engelse Renaissance Club is hij vaste DJ.

1996

Dimitri's label Outland Records is een begrip in technokringen. Zelf werkt hij samen met alle grote Dj's in Europa. In de Muzik Magazine's 1996 International DJ Of The Year Competition eindigt hij op de achtste plaats.

1997 - 1999

Dimitri draait op speciale gelegenheden als Het Bal in Amsterdam (1997), Heineken Horizons (1998), de World Expo in Lissabon (1998) en tijdens Heineken Night Live in Ahoy' (1999) waar hij samen met Hubert Jan Hubeek een zelf gecomponeerd muziekstuk uitvoert met een symfonische orkest en videobeelden van VJ 00Kaap. Samen met DJ 100% Isis, DJ Angelo en VJ 00Kaap start Dimitri State of Bliss, een wekelijkse zondagavond in de Supperclub. Als de Roxy juni 1999 afbrandt verhuist de DJ met de Hi-Tech Soul Movement naar club MORE aan de Rosengracht te Amsterdam om daar elke donderdagavond te draaien.

2000

Met computerartiest en VJ Danielle Kwaaitaal vormt Dimitri het project HI&LO. Het duo heeft een tentoonstelling in de Art Factory te Tokyo en treedt op tijdens het Golden Horse Filmfestival in Taipei. De show toert ook door Europa en is te zien in de Amsterdamse Torch Gallery.

HI&LO

2004

Eind mei reist DJ Dimitri naar de Verenigde Staten voor het Detroit Movement Festival, het grootste gratis openlucht technofestival ter wereld.

2005

DJ Dimitri Op 2 juli wordt in de Winkel van Sinkel te Utrecht de mix-cd The History Of House ten doop gehouden. The Best Of Eric Nouhan & Dimitri : Careful Delight is de eerste release op het label Loveland Recordings. Op twee cd's verzamelen Nouhan en Dimitri hoogtepunten uit hun carrière met op de eerste cd clubhits uit de jaren negentig en op de tweede cd nog niet eerder uitgebrachte tracks en remixen (onder meer van Orlando Voorn).

Orlando Voorn

2006

Dimitri levert in april een bijdrage aan Matthäus Passion New Generation Remix 2006, de danceversie van het beroemde muziekstuk van Johann Sebastian Bach.

2007

DJ Dimitri Na 23 jaar draaien maakt Dimitri het einde van zijn carrière als DJ bekend. Hij verruilt het nachtleven voor de buitenlucht is als vrijwilliger werkzaam op een biologische boerderij met verstandelijk gehandicapte jongeren. Op 1 september, tijdens het festival 10 jaar Meubelstukken op het NDSM-terrein te Amsterdam, is hij voorlopig voor het laatst achter de draaitafels in actie te zien.

2009 - 2010

Halverwege 2009 gaat Dimitri weer zijn thuisstudio in. Zijn officiële terugkeer als DJ is op 16 juni 2010 tijdens een uitverkocht optreden in Trouw Amsterdam aan de Wibautstraat.

2013

Als gevolg van een bacterie in zijn voet moet een van Dimitri’s onderbenen worden geamputeerd. Via sociale media steken fans de DJ een hart onder de riem. Op 7 september keert hij terug achter de draaitafels voor een set van zes uur in club Trouw.

Discografie DJ Dimitri

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Dimitri

Audio/Video DJ Dimitri

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer