Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ GIZMO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Gizmo

Periode

1965 - heden

Genre

DJ, draaitafels, gabber, producer, remixer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

909 Bass Line, Tripax, Éch Heftag!

DJ Gizmo

Samen met DJ The Dark Raver is DJ Gizmo de belangrijkste Haagse vertegenwoordiger van gabber en hardcore.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer, remixer

Genoemd in de biografie van

1987   Buzz Fuzz
1989   Dj Dano
1991   Jerry Wolff
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie DJ Gizmo

Samen met DJ The Dark Raver is DJ Gizmo de belangrijkste Haagse vertegenwoordiger van gabber en hardcore.

1986 - 1990

Al op twaalfjarige leeftijd runt Ferry Salee met enkele vrienden een drive-in disco in Den Haag. Voordat hij in 1986 vaste dj wordt in Club 61 draait hij merendeels op schoolfeestjes. In 1988 wordt hij aangestoken door het housevirus en specialiseert hij zich in de meest harde variant van het genre. Zijn inspiratiebronnen zijn onder meer Robin Albers, Alex van Oosterom, King Bee en Peter Slaghuis.

Jaydee King Bee Peter Slaghuis

1991 - 2000

Club Parkzicht onder de Euromast is de bakermat van de Rotterdamse gabber. Salee draait er onder de naam Gizmo als een van de vaste dj's. Daarnaast draait hij op grote feesten in en buiten Rotterdam waaronder Thunderdome, Thunderdome On Tour (Australië), Parisienne Rave Awards en als headliner tijdens Rave The City. Gizmo richt samen met DJ Dano, Buzz Fuzz en The Prophet The Dreamteam op: vier verschillende dj's met ieder een verschillende stijl die als collectief draaien op feesten. In de periode 1991-1992 maakt hij twee EP's met 909 Bass Line, een samenwerkingsverband van Gizmo samen met R. Abels, Michael van Wijngaarden en Jerry Wolff. DJ Gizmo maakt ook onderdeel uit van de Mental Hardcore Associates, samen met Buzz Fuzz, DJ Rob Gee & DJ Delirium en Charly Lownoise & Mental Theo. Het collectief is verantwoordelijk voor de 12” Let's Get Wappie. Samen met producer Maarten Visser neemt hij twee Nederlandstalige gabberplaten op onder de naam Éch Heftag! Tripax is een gabberproject samen met Rob Gee en Buzz Fuzz waarmee Gizmo midden jaren negentig enkele platen uitbrengt. De dj maakt remixen voor o.a. Yves DeRuyter, Phantom, Deaz D., DJ Hooligan, Lord Diskco, Juggernaut (a.k.a. Ruffneck), DJ Obsession, Ramirez en Square Dimensione. In 1995 wint hij in Zwitserland een prijs voor de beste internationale DJ. In 1997 richt Gizmo een eigen label op, genaamd Gizmania-X Records.

Buzz Fuzz Charly Lownoise & Mental Theo Dj Dano The Prophet

2001 - 2005

Gizmo presenteert samen met Norman, Cor de Splinter, Bass-D & Dark Raver een radioprogramma met hardhouse-muziek bij Fresh FM. In 2005 verschijnt de derde compilatie in de serie The History of Hardcore, gemixt door Gizmo.

Discografie DJ Gizmo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Gizmo

Audio/Video DJ Gizmo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer