Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ ISHTAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Ishtar

Periode

08-10-1978 - heden

Genre

dance, draaitafels, wereldmuziek

Online

Weblog
Officiële website

Pseudoniemen

DJ Ishtar

Biografie DJ Ishtar

De in Iran in een kunstenaarsfamilie geboren en in 1990 naar Nederland gevluchte Sharie Parsipoor begint met het organiseren van studentenfeesten op de Universiteit van Amsterdam (UVA). Zij introduceert wereldmuziek in studentenkringen door themafeesten te organiseren rond een land of cultuurgebied en daar dan zelf bij te dj'en onder de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels

Biografie DJ Ishtar

2000 - 2002

De in Iran in een kunstenaarsfamilie geboren en in 1990 naar Nederland gevluchte Sharie Parsipoor begint met het organiseren van studentenfeesten op de Universiteit van Amsterdam (UVA). Zij introduceert wereldmuziek in studentenkringen door themafeesten te organiseren rond een land of cultuurgebied en daar dan zelf bij te dj'en onder de naam Ishtar. Haar muzikale voorkeur: een mix van mysterieuze oriëntaalse en wereldmuziek klanken, onderbouwd met vette beats en elektronica. Met veel passie voor het muzikale erfgoed van alle culturen verzamelt Ishtar geluidsdragers van musici die zich op creatieve wijze laten inspireren door wereldmuziek muziek en deze vervolgens in een eigentijdse en creatieve vorm nieuw leven inblazen.

2003

De Supper Club ontdekt Ishtar en geeft haar een vaste avond (een zogenaamde DJ residency) in Club Nomads te Amsterdam, eigendom van de Supper Club.

2004

Ishtar draait onder meer op festivals als Landjuweel en Dance Valley en wordt opgepikt door DJ Isis (voorheen 100% Isis), die haar sindsdien regelmatig boekt voor haar party's.

DJ Isis

2004 - 2005

Ishtar woont in India en Turkije en reist rond met internationaal bekende wereldmuzikanten, zoals onder anderen Prem Joshua. Ishtar is ervan overtuigd dat het beste van alle oude tradities bewaard kan blijven wanneer het eigen gemaakt wordt door nieuwe generaties. Dat deze muziek ook dansbaar en inspirerend kan zijn, bewijst DJ Ishtar met haar nationale en internationale optredens.

2006

Ishtar treedt als DJ live op samen met Hotel Pro Forma, een gerenommeerde Scandinavische theaterperformancegroep onder leiding van Kirsten Delholm. De performance The Algebra of Place van Hotel Pro Forma plus DJ Ishtar wordt een maand lang vijf avonden per week opgevoerd in Kopenhagen, hetgeen DJ Ishtar veel positieve recensies in de Deense pers oplevert. Ze draait tevens in Deense clubs en op festivals als Images of the Middle East in Kopenhagen.

2006 - 2007

DJ Ishtar richt voor Stichting De Levante een cultureel platform en galerie op bij het Museumplein te Amsterdam. Daar organiseert ze drie grote kunstfestivals en meerdere kleine exposities, met culturele kruisbestuiving tussen Oost en West als uitgangspunt.

2006 - 2008

Ishtar is regelmatig als DJ te horen en te zien op de meeste podia van Amsterdam en andere grote steden in Nederland, maar ook internationaal, zowel in kleine clubs als op grote festivals, waaronder het Timitar Festival in Agadir, Marokko, en het Re:Orient Festival in Stockholm. Ze wordt door de NPS gevraagd om op Radio 6 een eigen wekelijkse radioshow te maken, de DJ Ishtar Radio Show, die de geschiedenis in gaat als het eerste Nederlandse radioprogramma met eigentijdse en elektronische wereldmuziek.

2008

DJ Ishtar wordt uitgenodigd voor een showcase op de prestigieuze wereldmuziekbeurs WOMEX in Sevilla, Spanje. In hetzelfde jaar wordt DJ Ishtar door damesblad Viva verkozen als een van de meest succesvolle vrouwen van Nederland en siert haar beeltenis de cover van het blad.

2009

Naast dj-optredens houdt DJ Ishtar zich samen met een kunstenaarscollectief bezig met het creëren van een multimediaperformance met muziek en dans over trancemuziek. Ze volgt tevens een opleiding in electronic music production om zich toe te kunnen leggen op het zelf remixen en produceren van muziek.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Ishtar

Audio/Video DJ Ishtar

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer